Kamerafejlesztésre fogott össze az Oppo, az AlpsenTek és a Qualcomm

Az Oppo kínai telefonmárka az AlpsenTek céggel együttműködve hozza létre a Hybrid Vision Sensing (HVS) technológiát, amivel mobiltelefonok képminőségét szeretnék jelentősen feljavítani. Utóbbi vállalat hibrid szenzoros megközelítése a hagyományos CMOS képérzékelőt (CIS) és az eseményalapú érzékelőt (EVS) ötvözi a pixelek szintjén. Ez nagy kompromisszumteret biztosít a nagy képkockasebesség, a nagy dinamikatartomány, az alacsony energiafogyasztás és az alacsony adatredundancia között – osztották meg közleményben.

A HVS-t a mozgás- és képadatok kinyerésére használják fel a képminőség javítása érdekében, hogy lehetővé tegye a homályosítás, a megnövelt felbontás és a lassított felvételek rekonstrukcióját, valamint a gépi érzékeléshez szükséges egyéb funkciókat. Mindez már a harmadik partner Qualcomm Technologies Snapdragon mobilplatformjaival valósulhat meg.

„A látásérzékelőktől mostantól elvárható, hogy a 2D-s színinformáción felül további adatokat, például távolságot, spektrumot és mozgást is szolgáltassanak” – fejtegette Jian Deng, az AlpsenTek alapító-vezérigazgatója. „Az Oppóval közösen úgy terveztük meg az érzékelőt, hogy zökkenőmentesen integrálható legyen mobiltelefonos alkalmazásokba, és a Qualcomm Technologies-szal együttműködve optimalizáltuk Snapdragonra. A HVS a vezető mobilérzékelőkhöz hasonló képminőséget produkál majd, kibővítve az EVS hozzáadott funkciójával.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -