- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kérjük a hátul ülőket, vegyék fel a VR-szemüvegeiket!

Hamarosan virtuális világokba tehet utazást egy Audiban. A közeljövőben a hátsó ülésen utazók virtuális valóság (VR) szemüveget viselhetnek, hogy belevethessék magukat a játékok, filmek és prezentációk világába. A dolog érdekessége: A virtuális tartalom valós időben alkalmazkodik a jármű mozgásához vezetés közben. A kaliforniai roadshow alkalmával a holoride felkereste a potenciális játékgyártó stúdiókat azzal a céllal, hogy felkeltse a legjobb tartalomszolgáltatók érdeklődését az induló vállalkozás új technológiája iránt.

A holoride nevű start-up cég multimodális élménnyé kívánja tenni az autózást. A jövőben a hátsó ülésen utazók VR szemüvegen keresztül élvezhetik a filmeket, videójátékokat és interaktív tartalmakat minden eddiginél valóságosabb formában. Ezt egy új technológia teszi lehetővé, amely a virtuális tartalmakat valós időben hozzáigazítja a jármű mozgásához: ha a jármű jobbra kanyarodik, akkor például a képzeletbeli világban az űrhajó is jobbra repül. Ha a jármű gyorsul, az űrhajó is felgyorsul. Az Audi kezdeményezésére ezen innovatív VR vagy XR (kiterjesztett valóság) technológia fejlesztését a technológiai szórakoztatással foglalkozó start-up cég, a holoride tökéletesíti és forgalmazza a különböző gyártók számára. A mozgással szinkronizált utazás a virtuális világokon keresztül csökkenti a járműben előforduló rosszullét gyakori jelenségét is, amelyet az utasok gyakran tapasztalhatnak, amikor könyvet olvasnak, vagy elektronikus táblagépen elmerülnek az audiovizuális médiában.

A holoride új médiakategóriát teremt: „Rugalmas tartalom”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A holoride saját fejlesztésű és újonnan bevezetett holoride Creator Space platformján közzétette az úgynevezett Rugalmas Szoftverfejlesztő Készletet (Elastic Software Development Kit, SDK). A platform lehetővé teszi a tartalomfejlesztők számára további kiterjesztett valóság formátumok létrehozását. Az Elastic SDK-t a Unity játékmotorhoz fejlesztették ki, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy hozzáférjenek a megfelelő eszközökhöz annak érdekében, hogy magával ragadó játékélményt és szórakoztató formátumokat hozhassanak létre. A „rugalmas tartalom” egy teljesen újszerű, vezetéshez készült médiakategória, amely lehetővé teszi a tartalom létrehozásának új megközelítését. Az űrkalandoktól a legújabb nagy sikerű filmek közvetítésén át történelmi városokban tett városnéző túrákig – a lehetőségeknek gyakorlatilag semmi nem szab határt.

Virtuális időutazás az Audi e-tron* modellben Salzburgon keresztül

A Salzburgi Fesztivál résztvevői első „kóstolót” kaphattak ezen játékos oktatóprogram (edutainment) formátumból. Az Audi e-tron* hátsó ülésén a vendégek több olyan helyszínt felkerestek, amelyek különleges szerepet játszottak a fesztivál fejlődéstörténetében. Az Audi e-tron-ban* az utasok VR szemüvegen keresztül élvezhették a fesztivál múltjának történelmi helyszíneit. Különösen a zenei mérföldkövek álltak a Salzburgon keresztül vezető háromdimenziós animált VR-utazás középpontjában.

Roadshow Kalifornián keresztül

A holoride alkalmazást először a Las Vegas-i CES 2019 kiállításon mutatták be. A Disney-vel együttműködve a holoride a Marvel „A galaxis őrzői” karakterét, Rocket Raccoont alapul véve teremtett járművön belüli, akciódús VR játékélményt. A Los Angelestől San Franciscóig Kalifornián átívelő roadshow alkalmával a holoride más gyártó- és játékstúdiókat is felkeresett, hogy bemutassa a technológiában rejlő lehetőségeket a potenciális partnereknek. A roadshow lehetőséget adott arra is, hogy megnyerje az újságírókat, akik kipróbálhatták az újfajta technológiát.

Virtuális bemutató túrák Ingolstadtban és Münchenben

Közvetlenül a roadshow-t követően az újságírók Ingolstadtban lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják a VR szórakoztatásban rejlő legmodernebb lehetőségeket. A résztvevőket felkérték, hogy avatarral vegyenek részt egy misztikus akciójátékban. A 2021. évi müncheni Nemzetközi Autókiállítás látogatói, amelynek mottója idén: „Beszéljünk a haladásról”, az elsők között vehetnek részt a bemutató túrákon a holoride révén.

Több lehetőség az önvezető gépjárműveknek köszönhetően

A jövőben az autóval történő utazás progresszív automatizálása nemcsak új szórakozási formákat tesz lehetővé vezetés közben, hanem emellett kibővített tanulási és munkavégzési lehetőségeket is kínál. Amikor a jövőben a járművezetőknek sem kell többé a vezetésre koncentrálniuk, akkor más dolgokra is figyelhetnek: munkára, olvasásra, filmnézésre – vagy akár játékra.

Audi / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet