Két harmadik helyezést is szereztek a magyar diákok Innopolisban

A hétvégén az Oroszország high-tech egyetemi városában, Innopolisban zajlott nemzetközi informatikai diákolimpiáról a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában részt vevő két magyar diák, Deák Bence és Tóth Gellért is egy-egy harmadik helyezéssel tért haza.

A Innopolis Open nemzetközi programozói versenyt évente rendezik meg Oroszország új high-tech városában középiskolások számára. Innopolist csupán nyolc évvel ezelőtt alapították Tatárföldön, azóta pedig valódi 21. századi településsé fejlődött, az  informatikát és robotikát oktató egyeteme köré egyre több technológiai cég települ, lassan egy régiós Szilícium-völgyet kialakítva.

A hétvégén lezajlott nemzetközi programozói versenyen 243 diák indult, akik közül Deák Bence, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja és Tóth Gellért, az Óbudai Árpád Gimnázium diákja 373 ponttal egyaránt a 36. helyen végeztek, így ők egy-egy harmadik díjat gyűjthettek be.

- Hirdetés -

A programozási versenyen a többi magyar középiskolás is jól szerepelt: Németh Márton a 142., Szente Péter 154., Horcsin Bálint pedig a 171. helyezést szerezte meg. A diákok kísérőtanára Nikházy László volt, a versenyen induló középiskolások mindannyian a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában vesznek részt.

A Neumann Társaság kiemelkedően sikeres a tehetséggondozás területén. Idén június 29. és július 5. között az ELTE Informatikai Karával együttműködve, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Tungsram támogatásával Nagykanizsán fogja megrendezni a Közép-Európai Infomatikai Diákolimpiát (CEOI), 2023-ban pedig a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) szervezésében tölt be kulcsszerepet.

njszt.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -