Kezdetét vette az eddigi legkülönlegesebb V4 Startup Force

Minden eddiginél gazdagabb lehetőségekkel segíti a résztvevőket a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programja, amely 2018 óta ad lendületet magyar, cseh, lengyel és szlovák startupoknak. Összevont szemeszter indult el tegnap, a cél ismét a visegrádi térség vállalkozói, üzleti közösségének erősítése.

4 helyett 8 kétfős csapatot, tehát összesen 16 innovátort választott ki a Design Terminal, partnerszervezetei, a cseh DEX-IC, a lengyel Reaktor Warsaw és a szlovák CAMPUS segítségével. A V4 Startup Force pandémiás helyzet miatt elmaradt tavaszi etapját most együtt rendezik meg a szokásos őszivel. A résztvevők így több mentorral, motivációs előadóval találkozhatnak, több startuppal, helyi akcelerátorral, potenciális ügyféllel kerülhetnek kapcsolatba a régióból.

A V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének. Ezzel is megalapozva, hogy a legtehetségesebb cégalapítók itt építsék ki, és hosszú távon is a térségben tartsák tevékenységüket.

- Hirdetés -

„A V4 Startup Force célja, hogy megerősítse a köteléket a visegrádi országok startupjai és üzleti szereplői között – mondta az online esemény megnyitóján Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője. – Összetartó közösség létrejöttét szeretnénk elősegíteni, amely képes megmutatni a globális piac számára: elég jelentősek vagyunk ahhoz, hogy hatást gyakoroljunk.”

Az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) támogatásával valósul meg. Szilágyiné Bátorfi Edit, a szervezet ügyvezető igazgatója megnyitóbeszédében hangsúlyozta: „A visegrádi régió ötletben és kreativitásban gazdag, de kevésbé tehetséges abban, hogy ezt a világ számára is megmutassa, és a nemzetek gazdasága, az állampolgárok javára fordítsa. Szükség van azokra az alkalmakra, amelyek fiatal tehetségeket és vállalkozókat segítenek.” Hozzátette: az IVF boldogan közreműködik a V4 Startup Force megszervezésében, hiszen a program már bizonyította, hogy a fenti törekvéseket sikeresen tudja támogatni.

A V4 Startup Force október 15-én zárul. A csapatok Budapesten, Pozsonyban, Prágában és Varsóban vendégeskednek virtuálisan a két hét alatt.

A CSAPATOK:

Lengyelország:

  • AI Factory: A cég képi analitikával képes beazonosítani a polcokon található termékeket.
  • ExChord: Nemzetközi pénzmozgásoknál képes költséghatékonyságot elérni a startup fejlesztése.

Szlovákia:

  • Sentiner: Kamerákba építhető arc- és hődetektáló rendszert fejlesztettek, mely automatikusan felismeri, ha valakin nincs maszk vagy magas a testhőmérséklete.
  • HandCubeKey: Fejlesztésük egy speciális klaviatúra fogyatékkal élőknek, mely a finommotorikus mozgás hiányára nyújt megoldást.

Csehország:

  • 21 cf.factory: Mesterséges intelligencia segítségével előre jelzik a piaci változásokat, és egy folyamatautomatizáló eszközzel személyre szabott megoldásokat nyújtanak a folyamathatékonyság maximalizálásra és az energiaköltségek csökkentésére.
  • Digitoo: Könyvelők munkahatékonyságát segítik elő automatizációval.

Magyarország:

  • Briefly: Szabadúszókkal dolgozó marketing megoldásokat nyújtanak cégek számára.
  • Consolidity: Az adminisztrációval töltött órák számát csökkentik back office automatizálás segítségével.

Design Terminal