Kicsi és erős – gyáraknak és adatközpontoknak is nagy segítség a Schneider Electric új megoldása

Forrás: Schneider Electric

Kevesebb helyet foglal, nagyobb teljesítményt nyújt, távolról is menedzselhető és kisebb költséggel jár – többek között ezek jellemzik a Schneider Electric új szünetmentes tápegységét, a Smart-UPS Ultra 5kW-t. A berendezés nagy segítség lehet a hatékony megoldást kereső, sok telephellyel rendelkező szervezeteknek például az iparban, de az adatközpontokban is nagy hasznát vehetik.

Az elmúlt években a digitalizáció hatalmas lendületet vett, a távmunka, az online szolgáltatások, a felhőalapú megoldások a hétköznapok részeivé váltak a magánszemélyek, vállalkozások, intézmények életében egyaránt. Ilyen környezetben nyilvánvaló, hogy még a korábbinál is fontosabb, hogy az informatikai infrastruktúra folyamatosan rendelkezésre álljon, és a nem tervezett áramkimaradások ne akasszák meg például az egészségügyi ellátást, az oktatást, vagy éppen a termelést, illetve a vevők kiszolgálását. A megoldást erre a kihívásra a szünetmentes tápegységek (UPS) jelentik, azonban mivel egyre jobban megfigyelhető tendencia, hogy a számítási kapacitás közelebb kerül az adatok keletkezésének helyszínéhez, illetve a sok telephellyel működő szervezeteknél még fontosabb, hogy folyamatosan biztosított legyen a hálózati kapcsolat, új elvárásoknak is meg kell felelniük ezeknek a berendezéseknek.

Kompakt kialakítás

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Schneider Electric vadonatúj Smart-UPS Ultra 5kW szünetmentes tápegységének fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottak a méretre, a hosszú élettartamra, illetve az üzemeltetést megkönnyítő funkciókra, mint például a távoli elérés. Az eszköz 30 százalékkal kisebb, és 50 százalékkal könnyebb, mint elődje, megkönnyítve ezzel telepítését még a hely szempontjából szűkös lehetőségekkel rendelkező telephelyeken is. A lítium-ion akkumulátorral ellátott szünetmentes tápegység 8-10 évig is bírja, vagyis háromszor annyi ideig, mint egy VRLA berendezés, és mivel átlagos működési körülmények között nincs szükség az akkumulátor cseréjére ezen idő alatt, a teljes életút költsége is kisebb, akár 11 százalékos is lehet a megtakarítás. Ha pedig később bővül az infrastruktúra, amelyet ki kell szolgálnia az eszköznek, akkor lehetőség van arra, hogy akár 10 további akkumulátort csatlakoztassanak hozzá.

A nagy felbontású, LCD kijelző gyors tájékozódást tesz lehetővé, de a Smart-UPS Ultra 5kW állapotát akár az EcoStruxure IT Expert rendszeren keresztül is lehet követni, és az információk megfelelő hálózati kapcsolattal bárhonnan, bármikor elérhetők.

A Schneider Electric új szünetmentes tápegységének akkumulátora akár 40°C-os hőmérsékleten is használható, szemben a VRLA akkumulátorok 25°C-os határértékével. Ez különösen jól jöhet például nagy raktárakban, ahol nincs megoldva a hűtés, gyártási területeken vagy adatközpontokban. A Smart-UPS Ultra 5kW további előnye, hogy lítium-ion akkumulátora 4-6-szor gyorsabban feltölthető, mint a VRLA akkumulátorok, ami például olyan helyszíneken lehet rendkívül hasznos, ahol gyakrabban fordul elő váratlan áramkimaradás.

„Az IT-szakemberek számára a Schneider Electric új, szünetmentes tápegysége kompakt kialakítása, meggyőző teljesítménye – 1,5-szeres növekedés az előző modellhez képest – révén az új körülményekhez való alkalmazkodáshoz szükséges rugalmasságot nyújtja, csökkenő költségek mellett. Az EcoStruxure Ready Smart-UPS felhőalapú felügyeletet, kezelést és szolgáltatásokat biztosít. Az IT megoldásokat kínáló vállalkozásoknak is érdemes felvenni a portfóliójukba a Smart-UPS Ultra 5kW-t, hiszen kialakításának és képességeinek köszönhetően növelheti a potenciális ügyfélkört” – mutatott rá Kaszap Tibor, a Schneider Electric Secure Power üzletágának vezető értékesítési mérnöke.

Sok területen bevethető

Az eszköz kiváló megoldást jelent például azon ipari vállalkozásokszámára, amelyeknek sok telephelyen kell biztosítani a hozzáférést az informatikai rendszerekhez és a hálózathoz. Kis méretének köszönhetően a Smart-UPC Ultra 5kW telepítése egyszerűen megoldható azokon a telephelyeken is, ahol csak szűk hely áll rendelkezésre informatikai infrastruktúra elhelyezésére.

A Schneider Electric új szünetmentes tápegysége megoldást jelenthet az ipari automatizálás kihívásaival szembesülő cégek számára is, hiszen támogatásával biztosíthatják a telephelyek közötti folyamatos kommunikáció fenntartását és elkerülhetik a termelést irányító rendszerek leállása miatti termeléskiesést. A hosszabb akkumulátor-élettartam és a távfelügyeleti lehetőségek pedig alacsonyabb fenntartási költségeket eredményeznek.

Az új szünetmentes tápegység ideális megoldás lehet a nagyobb teljesítménysűrűségű adatközpontok számára is. Magasabb üzemi hőmérsékletének köszönhetően az ilyen létesítmények üzemeltetői spórolhatnak a hűtési költségeken.

Nagy segítséget jelenthet a Smart-UPS Ultra 5kW a sok telephelyet működtető kiskereskedelmi vállalkozások számára is, hiszen biztosítja a vevők folyamatos kiszolgálásához és a magasszintű működéshez szükséges informatikai háttér rendelkezésre állását, miközben kevés helyet foglal.

A Schneider Electric új, Smart-UPS Ultra 5kW szünetmentes tápegysége már elérhető a hazai piacon.

Schneider Electric

- Hirdetés -