Kissé ijesztőre sikerült az olaszok Vasember-robotja

Az Olasz Műszaki Intézet Mesterséges és Mechanikus Intelligencia Laboratóriumában megalkottak egy olyan robotot, amely tulajdonságait tekintve a Vasemberhez hasonlítható, ám kinézetre egészen különbözik tőle. A humanoid robotra, az iRonCubra egy működőképes jetpacket erősítettek azzal a céllal, hogy repülési manővereket hajtsanak végre vele – írja cikkében az Engadget.

A fejlesztés célja legfőképpen az, hogy a természeti katasztrófák során gyorsan, hatékonyan és biztonságosan legyen képes reagálni az emberiség. Az utóbbi időszakban számos olyan innováció látott napvilágot, amelyet hasonló feladatokra terveztek. Az iRonCub képessé tétele a repülésre óriási előnyt jelentene, hiszen bármilyen baleset helyszínét meg tudja közelíteni még akkor is, ha az útvonalon akadályok találhatók.

„Az Aerial Humanoid Robotics egyesíti a légi közlekedést és a humanoid robotikát. A fejlesztés legyőzi a kizárólag repülésre alkalmas eszközök földi mozgásának akadályait. Ezek az új humanoid robotok immár a földön és a levegőben is bevethetők, könnyedén szállítmányoznak, és az energiafelhasználásuk meglehetősen hatékony” – mondta Daniele Pucci, a kutatás vezetője, majd hozzátette: „Őszintén hiszek abban, hogy a levegőben is bevethető humanoid robotokat fel lehet használni az emberi munkaerő által használt exoskeletonok próbájaként is. Az előttünk álló út még hosszú, ám a technológia jelenlegi helyzete rendkívül motiváló.”

- Hirdetés -

Ebben a videóban megtekinthető, ahogy az iCubot tanítják:

Némethi Botond, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet