Kollaboratív robotok segítik a pályaválasztást középiskolákban

Kollaboratív robotokokat visz középiskolákba, valamint előadást tart a pályaválasztás előtt álló diákoknak a Promatech Célgépgyártó Kft. Az idén indított iskolalátogatási program célja, hogy betekintést nyújtson a tanulóknak az ipari automatizálás gyorsan fejlődő területére. A speciálisan ennek a korosztálynak készített bemutató átlép a frontális oktatás korlátain és valós példákon bemutatva, az emberrel együttműködő robotok mellett online kvíz segítségével teszi interaktívvá az előadást.

„Szeretnénk, hogy a diákok betekintést nyerjenek az ipari automatizáció folyamataiba, hogy miként terveznek meg egy célgépet / robotcellát, hogyan dolgoznak a mérnökök, mi a folyamata a gépek összeszerelésének, miért a PLC programozó mondja meg, ‘mit’ csináljon a gép, és miért a robotprogramozó mondja meg, ‘hogyan’ csinálja a gép” – mondta Lénárt Attila cégvezető.

Az előadás során a robot tollat oszt a résztvevők számára, akik közelebbről is megismerkedhetnek a robotot működtető programkóddal, kipróbálhatják a robot irányítását és megtapasztalhatják a térszkenner adta biztonságot. Az online kvíz révén pedig olyan érdekességekről szerezhetnek ismereteket, mint az űrben dolgozó giga robotkarok vagy az orvostechnológiában használt nanorobotok.

- Hirdetés -

„A Promatech Célgépgyártónál úgy gondoljuk, hogy már a középiskolai tanulmányok során érdemes betekintés adni a diákoknak a PLC- és a robotprogramozásba, illetve az ipari automatizáció területeire. A legnagyobb eredmény számunkra az lenne, ha pár év múlva együtt dolgozhatnánk olyan pályakezdő kollégákkal, akiknek a mi programsorozatunk segített a pályaválasztás során abban, hogy beleszeressen ebbe a rendkívül összetett és jövőbe mutató területbe” – mondta az iskolalátogatási programról Lénárt Attila.

A Promatech Célgépgyártó Kft. fő területe az egyedi gépgyártás és a célgépgyártás. A cég rendelkezik az egyedi gépgyártáshoz szükséges összes üzletággal, ezért a tervezés folyamatától a célgépek / robotcellák megépítésén át a telepítésig és üzembehelyezésig minden területről foglalkoztat tapasztalt szakembereket, akik segítik a programsorozat tematikáját. A robotprogramozó és PLC programozó szakembereken kívül a cég munka- és szervezetpszichológusa is röviden beszél arról, kinek javasolt ezeket a területet választani.

Az őszi, több héten át tartó iskolalátogatási programsorozatra még várják a jelentkezéseket. További információkért (program és a jelentkezési lehetőség) keresse fel a cég honlapját: https://www.promatech.hu/iskolaprogram/

OTS

- Hirdetés -

- Hirdetés -