Könnyű testreszabhatóság

Konfigurálható termékek

SCHUNK, az automatizálás specialistája új, egyedileg konfigurálható standard termékekkel csökkenti a tervezés bonyolultságát, és egyedi adaptációs lehetőségeket kínál az alkalmazások széles skálájához.

Autóvásárláskor vagy szobatervezéskor magától értetődő egy intelligens 3D konfigurátor használata. Az iparban a gyártás gyakran még mindig költségigényes, speciális gyártásautomatizálási megoldásokra támaszkodik, amelyek összetett folyamatláncot és hosszú szállítási időket vonnak maguk után. Az egyre csökkenő gyártási szériák, valamint a vevői elvárások ezzel párhuzamos növekedése azonban rövid válaszidőt, valamint megfizethető és könnyebb tervezést igénylő hálózati megoldásokat igényelnek. A SCHUNK új, könnyen konfigurálható megfogókat dobott piacra, melyek egyszerűen, az adott feladathoz illeszthetők.

A pneumatikus és elektromos megfogók, megfogóujjak, valamint a befogópofák maximum 4 lépésben egyedileg illeszthetők a megrendelő igényeihez még tervezési szaktudás nélkül is. A licencmentes, böngészőalapú webeszközök ingyenesen elérhetők a SCHUNK weboldalán.

Két megfogó nagy munkadarabokhoz

A SCHUNK két új, konfigurálható szabványos megfogót fejlesztett ki a nagy, nehéz alkatrészek kezeléséhez. Az új megfogók erősségei elsősorban a csomagoló-, autó-, háztartási- vagy logisztikai iparágakban mutatkoznak meg. A felhasználók a PLG vagy az ELG megfogó közül választhatnak, attól függően, hogy pneumatikus, vagy elektromos rendszerük van.

pneumatikus PLG kétujjas párhuzamos megfogó kevesebb mint 10 perc alatt konfigurálható. A robosztus profilos alappofa megvezetés a hosszú megfogóujjak használatát is lehetővé teszi, így a nehezen hozzáférhető szállítóeszközökből is könnyedén kiemeli a nagyméretű munkadarabokat, 20-as méretben 2000, 120-as méretben pedig 12000 N-ig terjedő megfogórővel. Még a kihívást jelentő működési körülmények, például a dinamikus robotmozgások sem jelentenek neki problémát. A pofa nagy lökete 100-tól 400 mm-ig milliméteres pontossággal állítható. Ez a nagy termékmix-szel rendelkező felhasználók számára jelent megtakarítást, mert a PLG egyetlen ujjkészlettel fedi le az összes terméket. Ezenkívül az opcionális integrált folyamatfelügyelet révén fokozott biztonságot is kínál. Az opcionálisan előre szerelt nyomástartó szelepnek köszönhetően még nyomáskimaradás esetén is megbízhatóan tartja a megfogási pozíciót és erőt. Az 5 méretben kapható nagy teljesítményű megfogó a számos konfigurálható extra funkciónak köszönhetően számos alkalmazási lehetőséget kínál.

Az hosszú löketű elektromos ELG megfogó a konfigurálható SCHUNK megfogók legújabb csúcsragadozója. Pneumatikus típushoz megfelelően alkalmazások széles skáláját fedi le, és szabadon átalakítható szervomotorral szerelt elektromos hajtás működteti. A megfogó a teljes löket alatt, 100-400 mm között finoman állítható és folyamatosan pozícionálható. A kezelési folyamat ciklusideje az ujjak előzetes pozicionálásával csökkenthető. Egyedülálló erő-löket aránnyal rendelkezik, ezenkívül azonnal rendelkezésre álló és szabályozható megfogóerőt kínál 30-as méretben akár 3000, 120-as méretben pedig 12000 N-ig. 

Munkadarabhoz illeszkedő megfogók

A SCHUNK-nak köszönhetően már nincs szükség a munkadarab-specifikus megfogóujjak házon belüli tervezésére és gyártására. A tervezés az új FGR ujjkonfigurátornak köszönhetően rendkívüli mértékben leegyszerűsödött, ami nem csak a költségek 50%-át, hanem értékes időt és erőforrásokat is képes megtakarítani. Nyolc szabványos alapgeometria biztosítja a megfelelő forma megtalálását, ami a második lépésben egyedileg illeszthető a munkadarab követelményeihez. Az alumínium ujjak számos SCHUNK elektromos és pneumatikus megfogóval kombinálhatók, ingyenes, személyre szabott címkézéssel a termék felső részén.

Egyedi szabványos tokmánypofák

Az új easyJAW pofa-konfigurátor több mint 500 különböző szabványos felsőpofát tartalmaz. Azok, akik a világ legnagyobb, 1200 pofatípusból álló tokmánypofa programjában nem találják meg, amit keresnek, mostantól egyszerűen tervezhetnek saját puha felsőpofákat, teljes befogású, vagy monoblokk pofákat. Az online eszközben testreszabható a geometria, az anyag, a súly, a felület és sok más paraméter. A felhasználók így 1-3 héten belül testreszabott speciális tokmánypofákat kaphatnak.

Az új tervezési eszközökkel az alkalmazásszakértő olyan praktikus építőelemeket kínál, amelyek új szintre emelik a testreszabott megoldások felé vezető utat. A konfiguráció után a felhasználóknak lehetőségük van a tervezett megoldást közvetlenül letölteni bármilyen CAD formátumban, ajánlatot kérni vagy közvetlenül megrendelni azt – folyamatosan átlátható árak és aktuális szállítási idők mellett. Nincs több időigényes házon belüli megoldás és hetekig tartó tervezési idő – a SCHUNK megfogókhoz, megfogóujjakhoz és pofákhoz kifejlesztett új konfigurátorainak köszönhetően.

schunk.com

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#