Körforgásos gazdaság a fenntartható jövőért

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (BAY) Magyarország egyik vezető szellemi műhelye. Kutatói és szakértői csapatuk segítségével képesek a felmerülő ipari kutatás-fejlesztési igényeket nemzetközi összehasonlításban is magas szakmai színvonalon kiszolgálni, az ötlettől egészen a megvalósulásig. Projektjeinek nagy részéről elmondható, hogy szervesen kötődik az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célokhoz, illetve a körforgásos gazdaságra történő átállással kapcsolatos európai uniós törekvésekhez.

Mindezek mellett a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szövetségen belül megalakult Körforgásos Gazdaság Munkacsoportban betöltött aktív szerepük is azt igazolja, hogy a BAY a magyar K+F+I ágazat egyik fontos szakmai szereplője.
Ennek tudatában kértük fel a BAY képviselőit, hogy a 2020 márciusában megrendezett TECHference konferencián tartsák meg Körforgásos gazdaság című bemutatójukat.

Egyedi workshopjuk keretén belül megismerhettük a hazai és nemzetközi CE-stratégiák legfőbb elemeit, kihívásait és a piaci szereplők felelősségvállalásának jelentőségét. Környezetbarát kutatói szemléletük felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a vállalatok jövőképét leginkább a környezettudatossággal kapcsolatos kérdések határozzák majd meg, valamint hogy a cégek tevékenységét, gazdálkodását és piaci viselkedését gyökeresen meg kell változtatni a fenntartható fejlődés érdekében.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Dr. Ladányi Richárd, a BAY Rendszertervezési Osztályának vezetője elmondta, hogy a vállalkozások jelentős kihívás előtt állnak, mivel egyidejűleg kell csökkenteniük a felhasznált nyersanyagok, az energia, valamint a hulladékok mennyiségét. Továbbá kiemelte, hogy a körforgásos gazdaság az értékláncokon és iparágakon átívelő új gazdasági modellt jelent.
Ez újradefiniálja a terméktervezés, a gyártás és a fogyasztás folyamatait, valamint az emberi munkaerő hatékony felhasználását. Összegzésképpen megállapíthatjuk, hogy a CE alapelve új, kiaknázatlan piacokat nyit meg a vállalatok előtt.

Amennyiben a vállalkozása fenntartható működésével kapcsolatos kérdése vagy problémája merülne fel, forduljon bizalommal a BAY-hoz.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

BAY

- Hirdetés -