Kutatás: a technológia segíti át az amerikai ipart a járvány miatt kialakult válságon

Sok más ágazathoz hasonlóan az amerikai feldolgozóipart is erősen befolyásolta a jelenlegi egészségügyi válság. A járvány globális jellege szűk keresztmetszetekhez vezetett az ellátási láncokban, a forgalomban és a megrendelésekben.

Hogy többet tudjon meg a jelenlegi helyzetről, a relayr, a globális IIoT társaság a forsa kutató céggel együttműködve több mint 200 vezetőt vizsgált meg az Egyesült Államok és Németország gyártási iparágában. A témakörök között szerepelt többek között, hogy a válság milyen hatással van a műveleteikre, és hogyan kezelik a világjárvány által eléjük állított kihívásokat

A gazdasági fejlődés értékelése

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A jelenlegi becslések szerint a válság általános visszaeséshez vezetett: az export csökkenése és a tervezés nehézségei bizonytalanságot idéznek a feldolgozóiparban. Az amerikai gyártók további legfontosabb megállapításai a következők:

Az amerikai vállalatokat súlyos válság sújtotta
- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Egyesült Államokban a legtöbb válaszadó (67%) szerint a válság kissé negatív vagy nagyon negatív hatást gyakorolt ​​vállalkozásukra. A legnagyobb kihívást számukra az új megrendelések csökkenése (58%), az alkalmazottak aggodalma a lehetséges COVID-19 fertőzés miatt (56%) és az értékesítés csökkenése (54%) jelentette. Az amerikai vállalatoknak azonban csak 11% -a aggódik komolyan az üzleti életben való talpon maradás miatt.

A megkérdezett amerikai vállalatok fele azt jósolja, hogy 2020-as összesített befektetési kedve alacsonyabb lesz, mint 2019-ben, míg 14%-uk bizonytalan ezzel kapcsolatban. Ezzel szemben alig több mint egyharmad (36%) tervezi a tavalyihoz hasonló vagy annál magasabb szintű beruházásokat.

A rugalmasság az új mantra

Milyen intézkedéseket tettek a megkérdezett vállalatok a válság kihívásaival szemben? A „megnövekedett rugalmasság” a lista élén állt az amerikai gyártóknál (59%). További legfontosabb intézkedések közé tartozik az ügyfélszolgálat javítása és a műszaki újításokra való támaszkodás a válság hatásainak ellensúlyozására.

A Equipment-As-A-Service üzleti modellek egyre népszerűbbek

A teljes üzleti modell átalakítását az amerikai vállalatoknak egyelőre csak 16%-a tervezi. A megkérdezettek többsége azonban elismeri, hogy az új üzleti modellek, például a használatonkénti fizetéses modellek (eszközök szolgáltatásként való igénybevételét) a jelenlegi válságban a kínálati és a keresleti oldal számára egyaránt előnyt jelentenek.

Az Egyesült Államokban a megkérdezett ipari szereplők 34% mondta azt, hogy a használat utáni fizetéses modellek nagy vagy nagyon nagy előnyt jelentenek, míg 29% enyhén előnyösnek ítélte meg ezt a stratégiát. A megkérdezett vállalatok majdnem fele azt is kijelentette, hogy maguk is használják (18%) vagy kínálják (15%) az eszközök szolgáltatásként való igénybevételének modelljét vagy mindkettőt (9%) teszik egyszerre.

A prediktív elemzés elterjedtsége növekszik

A válaszadók különféle technológiákat alkalmaznak a versenyelőny megszerzése és megtartása érdekében. Az Egyesült Államokban a vállalkozások 38%-a alkalmaz prediktív elemzést, ezt a big data (33%) és a IIoT (32%) használata követi.

Megjegyzendő, hogy Németországban például több vállalat (47%) használja az IIoT-t és az MI-t a versenyelőny megszerzéséhez, míg az amerikai gyártóknál magasabb a prediktív elemzés alkalmazásának aránya.

Ezek az innovatív technológiák nemcsak a világ megszokott rendjében jelentenek alapvető előnyt az adott vállalkozások számára, hanem különösen hasznosnak bizonyulnak a jelenlegi speciális helyzetben is. Azok közül a vállalatok közül, amelyek a felsorolt ​​technológiák közül egyet vagy többet alkalmaznak 99% úgy véli, hogy a technológia segít a vállalatuknak a válságban.

A lezárási intézkedések feloldása pozitív hatásokat mutat

A lezárási intézkedések első lazítása már éreztette pozitív hatásait az iparra nézve. Amióta megszűntek a korlátozások, az amerikai vállalatok 14%-a érezte jelentősen a termékek iránti kereslet növekedését, 45%-uk pedig enyhe növekedést tapasztalt az enyhítés előtti hetekhez képest.

Okosipar.hu

- Hirdetés -