Kutatási együttműködés a Tungsram és a Pannon Egyetem között

Megállapodást írt alá a Tungsram világítástechnikai cég és a veszprémi Pannon Egyetem, melynek eredményeként szélesedik az együttműködés a kutatás-fejlesztés, az oktatás és az energetikai pályázatok terén az aláírók között.

Pongrácz Ferenc, a Tungsram Operations Kft. innovációért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a korábbi évekre visszanyúló együttműködést magasabb szintre emeli a megállapodás, melynek része egyebek mellett az úgynevezett smart city (okos város) pályázat közös megalkotása, illetve az egyetem által megálmodott tudományos park megvalósításában is szerepet vállal a világítástechnikai cég. A science park megvalósításának konkrét lépései a jövő év második felében várhatók – tette hozzá.

A korábbi évekre visszanyúló együttműködésről szólva elmondta, hogy az egyetem fény- és színtan kutatólaboratóriuma, valamint a Tungsram laborjai közös mérésekkel és szakmai ismeretekkel segítik egymás munkáját, emellett a Tungsram az egyetem számára duális képzési partner.     Elmondta: a világítástechnika mellett nyitnak új üzletágak irányába is, mint az energetika és az egészségvédelem, és az ezekkel kapcsolatos fejlesztések terén működnek együtt a Pannon Egyetemmel.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy vidéki egyetemként a Pannon Egyetem számára kiemelten fontos a nagyvállalatokkal való együttműködés.

Szavai szerint évtizedek óta kiemelten kezeli az egyetem a környezeti szempontok érvényesítését, így a Tungsrammal való együttműködés esetében is az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, hogy a Tungsram számos versenyképes megoldással rendelkezik a világítástechnika és az energetika területén, ami illeszkedik az egyetem kutatási területeihez. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben több termékfejlesztést, innovációt valósítanak meg közösen, ami gazdasági és fenntarthatósági szempontból világszínvonalat képvisel.

MTI

- Hirdetés -