Kvantum-számítástechnika a gyakorlatban: az Unisys kvantumalapú megoldást vezet be komplex logisztikai optimalizálásra

A Unisys (NYSE: UIS) bejelentette a Unisys Logistics Optimization™-t, egy új, kvantumtechnológián alapuló megoldást, amely másodpercek alatt segít a szervezeteknek megoldani komplex, sokváltozós logisztikai feladatokat.

A logisztikai költségek folyamatos emelkedésével a vállalatok számára egyre sürgetőbb ellátási láncaik újratervezése úgy, hogy egyszerre javítsák az ügyfélélményt és csökkentsék költségeiket, így optimalizálva szolgáltatásaikat. Ebben nyújthat hatékony segítséget a Unisys Logistics Optimization™. A kvantumszámítástechnikára alapozott technológia iparágpecifikus információk birtokában, a fejlett analitika és a mesterséges intelligencia (AI) kombinációját használva jelentősen javíthatja egy cég üzleti eredményeit.

A Unisys Logistics Optimization™ előre betanított modellek segítségével másodpercek alatt generál válaszokat összetett problémákra és lekérdezésekre, ami jelentős előrelépést jelent a korábbi technológiákhoz képest. A hagyományos programoknak évekre lett volna szükségük ahhoz, hogy összegyűjtsék és elemezzék az operatív adatokat, hogy hasonló eredményeket kapjanak. Az új fejlesztés a logisztikai vállalatok, például a légi árufuvarozók számára optimális tervet biztosít a szállítmányok hatékonyabb és költséghatékonyabb csomagolásához, tárolásához és több járműtípust igénylő útvonaltervezéséhez.

- Hirdetés -

Jelentős megtakarítás a légközlekedésben

Az új technológiától reméli logisztikai optimalizációjának következő áttörését a Malaysia Aviation Group (MAG) teherszállító részlege, a MAB Kargo Sdn Bhd (MASkargo), amely világszerte közel 100 célállomást szolgál ki. Jelenleg a légitársaság járattervezői jelentős mennyiségű időt töltenek az egyes szállítmányok kiválasztásával és az ULD-egységekhez való hozzárendelésével, ami magas működési többletköltséget eredményez. A Unisys megoldása olyan biztonságos és megbízható alternatívát kínál, amellyel a MASkargo járattervezői egy grafikus rakománytervező segítségével teljes rakodókapacitásukat kiaknázhatják, ezzel növelve hatékonyságukat az olyan, magas prioritású szállítmányok kezelésénél, ami különösen fontos az ügyfelek elégedettsége szempontjából.

„A MASkargo folyamatosan keresi a hatékonyság növelésének lehetőségeit, ezáltal javítva az ügyfélélményt és -kapcsolatokat – nyilatkozta Mark Jason Thomas, a MASkargo vezérigazgatója. – A Unisysszel való együttműködésünk a MASkargo digitalizációs megújulásának egyik lépése, amely keretein belül a kvantumtechnológia, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás felhasználásával optimalizáljuk a tervezési és szállítási folyamatokat, támogatjuk a hálózattervezést, és biztosítjuk a pontos információk megbízható, egyértelmű kommunikációját.”

A meglévő IT rendszerekbe integrálható a kvantum

A Unisys több mint 30 éve szolgál ki partnereket és fejleszt új megoldásokat a logisztikai és szállítmányozási területen, így a vállalat egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy kiemelkedő iparági szaktanácsadással szolgálhasson ügyfeleinek. A piacon lévő más megoldásokkal ellentétben a Unisys Logistics Optimization™ nem igényli új modellek tréningjét a bevezetéshez, és könnyen integrálható a meglévő informatikai infrastruktúrába, így azonnali hozzáférhetőséget biztosít az ügyfelek számára, és mivel pontossága a napi használat révén idővel javul, folyamatosan releváns és naprakész marad.

„A logisztikai költségek visszafogása kritikus fontosságú, és a vállalatok olyan megoldásokat keresnek, amelyek megfelelnek ennek az alapvető igénynek – mondta el Chris Arrasmith, a Unisys Enterprise Computing Solutions vezető alelnöke. – A fejlett analitika, a gépi tanulás, valamint a klasszikus és az új kvantumszámítási architektúrák legfejlettebb képviselőinek kombinációjával olyan operatív predikciós- és tervezőrendszert építettünk ki, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szinte valós időben teremtsünk értéket az ügyfelek számára.”

A Unisys Logistics Optimization™ a légi árufuvarozókra, földi kiszolgálókra és szállítmányozókra szabva háromféle módon segíti a logisztikai vállalatokat az optimalizálásban:

  • Kapacitás: A program a vállalatok rakománybeosztásait értékeli a raklap- és ULD-kapacitás előrejelzésével és monitorozásával, lehetővé téve több aznapi szállítmány indítását. Emellett a kihasználatlan helyek felkutatásával segít azonosítani további kapacitást is.
  • Készlet: A technológia képes megjósolni és előírni a készletekre vonatkozó helyszíneket és csomagolási követelményeket, valamint a készlet mennyiségét és a szállítmányozási sérülékenységet. Ez csökkenti a csomagolási és rakományösszeállítási időt, minimalizálja a szállítmány sérülésének vagy megromlásának esélyét, ezzel megelőzve a költséges reklamációkat.
  • Úttervezés: A program értékeli az összes lehetséges útvonalat, és az olyan dinamikus változókat, mint például az időjárás vagy az utazási idő, is beépíti az ideális, kétirányú logisztikai útvonalterveibe.

Unisys