Látványos mozgólépcső-bontási munkákkal halad az M3-as metró korszerűsítése

A SWIETELSKY Kft. a Ferenciek terén és az Arany János utcában is folyamatosan dolgozik az M3-as metró megállóinak rekonstrukcióján.

Az M3-as metró felújításának projektjéről számolunk be, melynek során a déli szakasz hamarosan elkészül, a középső részen pedig már dolgozik az állomásokon a SWIETELSKY Kft.

Itt a Ferenciek tere és Arany János utcai állomásokat zárták le márciusban. Híreket kaptunk a kivitelezőtől, illetve látványos galériát tudunk mutatni a munkálatokról.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A mozgólépcsők képei nagy munkákról számolnak be

Mindkét állomáson nagy hangsúly esett a mozgólépcsők elbontására: az Arany János utcában két lépcső elbontásával haladt előre a SWIETELSKY, ugyanúgy, mint a Ferenciek terén is. Van, ahol már a lépcsőkocsikat is kiszerelték és elszállították.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Zajlik a bontás a Ferenciek terén és az Arany János utcában is

Az elektromos munkákban az Arany János utcában haladnak gyorsabban: itt már kiépítették az ideiglenes hálózatot és a fennmaradó rendszerek védelmét, emellett pedig kisebb bontási feladatok előkészülete is lezajlott. A kábelazonosítási munkák során jelenleg a csomópontok beazonosításánál járnak. Az utasforgalmi terekben hétvégente a burkolatok óvatos bontása zajlik (a pormentesség érdekében), az üzemi terekben pedig gépészeti rendszerek bontásán dolgoznak.

A Ferenciek terén a mozgólépcső-munkálatai mellett a padló- és oldalfalburkolatok bontásával is előre haladtak a kivitelezők, a cserére szoruló gépészeti rendszereket pedig szintén bontják. Mindemellett az állomás vízbekötését kicserélték és fejlesztették és a kábelbeazonosítás előkészítő munkáit is megkezdték.

SWIETELSKY

- Hirdetés -