Lean szakirány speciális laboratóriummal

Mostantól speciális laboratóriumban sajátíthatják el a Lean termelési, logisztikai és termelésirányítási módszereket a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatói. Az új egységet a Kaizen Institute Hungary Kft. és a Tech-Con Hungária Kft. közreműködésével alakították ki.

A Műszaki Kar Műszaki Menedzsment Tanszéke az országban elsőként alapította és kezdte meg a Lean szakirányú posztgraduális képzést.

– Fontos számunkra, hogy a vállalati igényekre fókuszálva a legfrissebb és bevált módszereket adjuk át a leendő szakmérnököknek, és mindezt gyakorlatorientált formában. A Lean Laboratórium létrehozása ezt a célt erősíti, amelyet mind az alap- mind a mesterképzés során hasznosíthatnak a hallgatók – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Szűcs Edit, a kar közelmúltban leköszönt dékánja.

- Hirdetés -

Az Ipari folyamatmenedzsment specializáción végzettek megismerhetik a zárt rendszerű ipari folyamatok üzemi feltételrendszerét és az alapvető műszaki folyamatokat egyaránt. Az Anyagmozgatás és logisztika specializáción megismerik az anyagmozgató gépek és rendszerek működését és az ellátási menedzsment módszertanát. Az Építőipari specializáción pedig a hallgatók elsajátítják az építési technológiák kivitelezési és szervezési kérdéseit.

A nemzetközi Kaizen Intézetet 1985-ben alapította Masaaki Imai, hogy világszerte mindenki megismerje a folyamatos fejlődés filozófiáját, rendszerét és módszereit.

– A Kaizen Institute Hungary Kft. nagy tapasztalattal rendelkező tanácsadó és oktató csapata lehetővé teszi a magyar és nemzetközi hallgatók, vállalati érdeklődők számára, hogy a modulrendszerű gyakorlati képzések során készségszinten elsajátítsák a Lean módszereit – tájékoztatott Mátrai Norbert, a Kaizen Institute magyarországi képviseletének alapító tagja, a DE címzetes egyetemi docense.

A labor berendezését a Tech-Con Hungária Kft. biztosította azokból az ITEM elemekből, amelyek a Lean, a Kaizen és Karakuri elvek alumínium csővázas rendszerei. A cég a nemzetközi Tech-Con csoport tagja, 1992-es alapítása óta a nagy ipari végfelhasználók és a gépépítéssel foglalkozó vállalkozások automatizálási feladatainak teljes körű, magas műszaki és szolgáltatási színvonalú kiszolgálását tekinti céljának.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán megnyitott Lean Labor modern, világszínvonalú, versenyelőnyt biztosító tudást nyújt magas minőségben.

Debreceni Egyetem

- Hirdetés -

- Hirdetés -