LEED Gold minősítést kapott a Vitesco Technologies debreceni gyára

A Vitesco Technologies debreceni, 21 000 m2-es épülete a világszinten elismert fenntarthatósági tervezési, építési sztenderdeknek megfelelve nyerte el a LEED arany minősítést. A gyár fontos szerepet játszik az olyan autóipari trendek követésében, mint a villamosítás és a fenntarthatóság.

A LEED a legszélesebb körben használt zöldépület-minősítő rendszer. A U.S. Green Building Council által kiadott minősítés vizsgálja az épület belső környezetének minőségét, a környezeti szempontból előnyös elhelyezkedését, energia- és vízfelhasználásának hatékonyságát, a beépített innovatív technológiát és anyagokat, illetve a fenntartható üzemeltetést. Ide tartoznak például az energiahatékony gépészeti megoldások, az energiatakarékos világítótestek, az újrahasznosított anyagok felhasználása, valamint az elektromos autótöltők is.

A debreceni Vitesco Technologies épülete kiemelkedően magas pontszámot ért el a beltéri környezet kategóriában a kiváló levegőminőségének és a modern belső tereinek köszönhetően, továbbá maximum pontszámot kapott az öblítő berendezések vízhatékonysága, illetve az esővízgyűjtés terén.

- Hirdetés -

Mindez számokra lefordítva azt jelenti, hogy a Vitesco Technologies korszerű üzeme az illemhely öblítésre 1030 m3 esővizet hasznosított a díj megszerzéséig. Emellett az arany minősítéshez hozzájárult az is, hogy a debreceni gyárban az egy munkavállalóra vetített villamosáram-felhasználás 23%-kal, a létesítmény üzemeltetésre fordított energia pedig 17%-kal csökkent az épület használatbavétele és a minősítés megszerzése között.

Emellett a létesítmény teljesen integrált épület- és energiagazdálkodási rendszerrel is rendelkezik, amely folyamatosan ellenőrzi a létesítmény paramétereit a pillanatnyi igényeknek megfelelően.

„Hatalmas elismerés az üzemünk részére ennek a minősítésnek a megszerzése. Hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság a jövő útja” – emelte ki Lukas Juranek, a Vitesco Technologies Magyarország ügyvezető igazgatója, aki azt is hozzátette, amellett, hogy a debreceni gyáruk környezetbarát, a Zöld Hét elnevezésű belső, a munkavállalóiknak meghirdetett kampányuk is a környezettudatos életmódra ösztönöz.

“A fenntarthatóság szerves részét képezi a vállalati DNS-ünknek, amit a debreceni üzemünk LEED Gold minősítése is megerősít. A Vitesco Technologies célul tűzte ki, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges működést ér el, amelyben Debrecen jelentős szerepet játszik” – fejtette ki Hans-Jürgen Braun, a Vitesco Technologies operációs vezetője.

Vitesco Technologies

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet