Légifolyosókat kapnak a drónok Angliában

 „Épül” a világ legnagyobb, leghosszabb és talán leggyorsabb légifolyosó-rendszere, ami az Etc. és az Altitude Angel ötmillió fontos (2,25 milliárd forintos) megállapodása révén válhat valósággá – írja a The Engineer. A Nagy-Britannia egére álmodott hálózaton sokkal több önvezető drón végezhet hatékonyabb és gyorsabb áruszállítást úgy, hogy gond nélkül osztozik a légtéren utasokkal tömött repülőgépekkel. A légifolyosók kialakításának kulcsa az Altitude Angel beszédes, ARROW névre hallgató technológiája: ez nemcsak érzékeli, azonosítja is a drónokat, amelyeknek segít szabad útvonalakon száguldani.

A BT Group Digital alá tartozó Etc-vel kötött megállapodás lényege az, hogy az Altitude Angel felskálázza a megoldásait, és elérhetővé teszi a gyors, hosszútávú, automatizált légi áruszállítást, ezzel pedig megnyitja az utat egy olyan ipari szegmens felé, ami 2030-ra már 45 milliárd fontot érhet. A drónoknak persze nemcsak kereskedelmi célok miatt szeretnének szabad utat biztosítani, hiszen az eszközök rendkívül hasznosak lehetnek vészhelyzetekben, valós idejű kutatás-mentésben, gyógyászati eszközök célba juttatásában, mezőgazdasági megfigyelésben és építőipari tervezésben is.

 „A BT Grouppal olyan partnerre találtunk, aki osztozik abban a törekvésünkben, hogy az automatizált kereskedelmi drónműveleteket napi gyakorlattá tegyük az Egyesült Királyságban” – vázolta Richard Parker, az Altitude Angel alapító-vezérigazgatója. „A technológiánk és a BT Group jelentős kommunikációs infrastruktúrája segít eljuttatni az ARROW-t a tömegekhez. Létrehozzuk az Egyesült Királyság számára az első országos drón- szupersztrádát, ami megnyitja az utat az új és innovatív technológiákban rejlő lehetőségek felé.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -