- Hirdetés -

- Hirdetés -

Legyen a világűr mindenkié!

A Biden-Harris adminisztráció a faji egyenlőség előmozdítása érdekében kíván erőfeszítést tenni, a NASA közzétette az ehhez írt cselekvési tervét. A program kulcsfontosságú területeket határoz meg, amelyek lehetővé teszik az ügynökség számára, hogy nyomon követhessék a sokszínűség, a méltányosság, a befogadás és a hozzáférhetőség javítása érdekében tett lépéseket a NASA-n kívül és belül – írja közleményében az ügynökség.

„A NASA minden küldetése az esélyegyenlőség iránti szilárd elkötelezettségétől függ” – hangsúlyozta Bill Nelson, a NASA igazgatója. „A méltányossági cselekvési tervünk elmélyíti elkötelezettségünket az alulreprezentált közösségek lehetőségeit korlátozó akadályok azonosítása és felszámolása iránt. Ezt minden NASA-küldetés alapvető elemeként rögzítjük, ezáltal az űrben és az azon kívül végzett munkáinkat mindenki számára elérhetőbbé tesszük.”

A terv négy kiemelt területet érint:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

  • A hátrányos helyzetű közösségekből származó vállalkozók és vállalkozások integrációja a NASA beszerzési folyamataiba.
  • Támogatások és együttműködési megállapodások létrehozása a hátrányos helyzetű közösségek lehetőségeinek, hozzáférésének és képviseletének javítása érdekében.
  • A földtudományi és társadalmi-gazdasági adatok hasznosítása a környezeti kihívások enyhítéséért a hátrányos helyzetű közösségekben.
  • A polgárjogi megfelelés előmozdítása és a hozzáférés kiterjesztése az angolul korlátozottan beszélő, rosszul ellátott közösségekben élő népességcsoportok számára.

A NASA a fókuszterületeket a kezdeti információkérésre kapott visszajelzések további elemzésével és értékelésével fogja meghatározni. Az eredeti kérés arra irányult, hogy a nyilvánosság információkat adjon arról, hogy a NASA programjai és politikája fenntartja-e és milyen mértékben korlátozza a színes bőrűek és más, hátrányos helyzetű közösségek lehetőségeit. Az ügynökség azon is dolgozik, hogy olyan fejlesztéseket hajtson végre a szakpolitikákban és programokban, amelyek áthidalják a szakadékokat, és több lehetőséget biztosítanak az ügynökségen belül, az űrkutatási iparágban és a STEM területeken.

Ez a cselekvési terv a legújabb lépés az ügynökség küldetésegyenlőségi kezdeményezésében, amelyet tavaly jelentett be a Fehér Ház 13985. számú, „A faji egyenlőség előmozdítása és az alulreprezentált közösségek támogatása a szövetségi kormányzaton keresztül” címmel.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet