Legyen öt lépés előnyben az SMC-vel

Éjjel nappal működő gazdaságunkban az ipar azért küzd, hogy a folyamatosan növekvő energiaigényt ki tudja elégíteni. Globális piacvezető automatizálástechnikai vállalatként felelősnek érezzük, és elköteleztük magunkat aziránt, hogy partnereinkkel együttműködve hatékonyabbá tegyük termelési folyamataikat, és csökkentsük a fellépő veszteségeiket.

Az SMC öt sarokkövének segítségével az ügyfelek fenntartható működést, fejlődést, és az ökolábnyomuk csökkenését érhetik el. Ez a megközelítés ezen felül elősegíti a cégek különböző ISO minősítésnek való megfelelését.

Felismertük, hogy szükség van a hatékonyság időszakos felülvizsgálatára, amiből gyakran kiderül, hogy ügyfeleink a vártnál rosszabb eredményekkel működnek, amin a lehetőségeket megragadva változtatnunk kell. Ebből a célból kiindulva, az energiahatékonyság nevében, kialakításra került ötlépéses programunk, ami az Előállítást, Visszanyerést, Figyelemmel kísérést, Felhasználást, és Gondolkodásmódot egyesítve épül fel.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Fontos felismernünk, hogy az energiahatékonyság kiemelkedő jelentőségű a gyártásunknak, ügyfeleinknek, és nem utolsó sorban a bolygónak is. Ezen kampányunkkal azt szeretnénk elérni, hogy az energiára ne fix kiadásként, hanem egy kezelhető, a vállalkozás javára fordítható eszközként gondoljunk.

Az SMC első sarokköve rámutat, hogy a leghasznosabb energia a fel nem használt energia. El kell kerülnünk a felesleges energiatermelést, és hatékonyan kell felhasználnunk azt, amit már korábban előállítottunk. A túltermelés felismerése nem könnyű feladat, viszont a tapasztalatunk azt mutatja, hogy a mérések elvégzése után az eredmények kitűnnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Második lépésként fel kell tudnunk ismerni, hogy az egyszer felhasznált energia akár többször is felhasználható, például a munkahengerekben egyszer használt levegő újrafelhasználása. Ugyanúgy kell erre az újrahasznosításra gondolni, mint az otthonainkban szelektíven gyűjtött hulladék feldolgozására.

Az újrahasznosítás mellett a felhasználást is folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk. Az SMC kapcsolóinak, és más monitoring- valamint mérőeszközeinek a beépítése nagyobb rálátást biztosít a tényleges energiafelhasználásra, egyúttal a kezünkbe adja az irányítás lehetőségét. Negyedik lépcsőnk arra ösztönzi ügyfeleinket, hogy csak a szükséges energiát használják fel. Ezt több módon is el lehet érni, úgymint az előrelátó energiahatékony tervezés, vagy a takarékos elemek beépítése.

Végül, de nem utolsó sorban, az egyik talán legfontosabb lépcső a hatékony gondolkodásmód kialakítása. Proaktív lépések tétele az energiahatékonyság és a versenyképesség javítása felé a felhasznált források optimalizálásával, a produktivitás növelésével és költségek csökkentésével.

Mindannyiunk érdeke, hogy bolygónk élhető legyen, hogy olyan lehetőségeket és módszereket találjunk, melyek csökkentik a globális energiaigényt, és csökkentik a CO2 kibocsátást. Az SMC segít ennek a célnak az elérésében!

Ma az iparban dolgozó gépektől egyre nagyobb hatékonyságot várnak el tervezői és üzemeltetői részről egyaránt, kordában tartható és főként előre mérhető energiafelhasználás mellett. Hatalmas jelentősége van tehát az energiatakarékosságnak és az energia-hatékony szemléletnek. Érdemes ezért ismerni az új energiatakarékos eszközöket, ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy az energiatakarékosság nem azzal kezdődik, hogy veszünk egy ilyen eszközt, hanem azzal a szemlélettel, hogy a már meglévő eszközeinket optimálisan üzemeltetjük.

További információkat kaphat online előadás keretében az SMC szakembereitől május 7-én 10:00-tól amire itt tud regisztrálni.

smc

- Hirdetés -