Lemondott az IVSZ elnöke

Távozik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éléről Laufer Tamás, aki 2010 májusa óta töltötte be ezt a pozíciót. A leköszönő elnök a jövőben továbbra is segíteni fogja a szervezet munkáját.

Laufer Tamás vezetésével az IVSZ az ország legmeghatározóbb szakmai szervezetévé vált, amely az elmúlt évtized alatt a digitalizáció fontosságának hangsúlyozásával, azt a gazdaság fejlődésének fókuszba állításával jelentős eredményeket ért el. Az elnökség, a munkacsoportok, a tagság, illetve az IVSZ iroda elmúlt évtizedes közös munkája nyomán átfogó stratégiák, szakmai alapdokumentumok, programok születtek és olyan rendezvények keltek életre, amelyek képesek voltak elindítani, segíteni, majd egyre gyorsítani a magyar gazdaság digitalizációját.

„Az elmúlt 10 év alatt informatikai ágazati szövetségből a digitalizáció szövetségévé váltunk, teljes ágazatok digitalizációjának megszületésénél bábáskodtunk. Az informatikusok képzését, majd a teljes lakosság és a KKV-k digitális képességének fejlesztését támogató programok létrehozását ösztönöztük, számos, ma már működő javaslatot indítványoztunk.” – tekintette át ezt az időszakot Laufer Tamás.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az IVSZ Laufer Tamás elnöksége alatt sikeresen emelt szót az internetadó bevezetése ellen, amivel hatalmas akadály hárult el az ország digitális fejlődése elől, illetve a leköszönő elnök újító ötleteinek egyik eredménye az üzemmérnök informatikus szak létrejötte. Az elmúlt évtizedben látott napvilágot a Digitális Oktatási, Export, valamint Agrár Stratégia, amelyek meghatározó, több évre szóló szakmai dokumentumokként a mai napig alakítják a szakmai szervezetek, a kormányzat, illetve a piac munkáját és szemléletmódját. A meghatározó mozzanatok közé tartozik az IVSZ digitális gazdaság súlyának mérésére irányuló kutatása, amely az elmúlt években kétszer is hasznos és értékes adatokkal segítette a tagokat, valamint a piac szereplőit.

Az IVSZ számos kiemelt szakmai projektben vett, illetve jelenleg is vesz részt a digitális oktatás, munkaerő, az innováció, az Ipar4.0, valamint a felnőttképzés területén. A Millenáris Startup Campus elindításával a startup közösség is szerves részévé vált az IVSZ, illetve az elnök munkájának, mely folyamat a nemrég bejelentett Startup Hungaryval teljesedett ki. A fentiek mellett legalább ekkora jelentőséget kaptak Laufer Tamás elnöki ciklusaiban a szakmai konferenciák. A MENTA tavaly a 26., a DigitALL-t felváltó SMART pedig idén második alkalommal adott teret az iparág és a piac találkozásának.

Szövetségünk szakmai munkájára, életére a márciusban berobbanó COVID-19 járvány óriási felhajtóerővel bírt. Az IVSZ, illetve annak tagsága egy széleskörű összefogás elindításával, szakmai kutatással, javaslatokkal segített a koronavírus-járvány kapcsán a piaci és a kormányzati szereplőknek. Laufer Tamás személyesen vett részt az EU koronavírus-járvány kapcsán életre hívott szakmai bizottságának munkájában, ahol közvetlenül adta át tapasztalatait, tanácsait az EU vezetőinek a piac újraindításával kapcsolatban.

Az elmúlt 10 évben Laufer Tamás elnöksége alatt az IVSZ olyan biztos alapokat tett le, majd arra építve olyan eredményeket és elismertséget ért el, ami a szervezetet Magyarország legnagyobb jelentőségű szakmai szövetségévé tette. Az IVSZ erős, aktív elnökséggel rendelkező, egyértelmű küldetés és stratégia mentén működő szakmai szervezet, amely a jövőben is hasonlóan tudatosan építi tovább a digitális gazdaságot. Laufer Tamás vezetésével egy erős, tudatos szervezet épült, amely képes továbbmenni a kijelölt úton.

Az IVSZ összes munkatársa nevében köszönjük a távozó elnök magas szintű szakmai munkáját és elhivatottságát.

„Büszke vagyok az elmúlt 10 évre, és hálás azért, hogy kiváló emberekkel dolgozhattam együtt. Biztos vagyok benne, hogy a leendő elnök magáénak vallja az IVSZ vízióját, céljait és a szövetség hiteles vezetőjeként folytatja a 30 éves IVSZ menetelését.”

Laufer Tamás az IVSZ augusztus végén esedékes éves Közgyűléséig végzi elnöki tevékenységét, azt követően szívesen vesz részt a munkában tiszteletbeli elnökként és akár elnökségi tagként.

IVSZ

- Hirdetés -