- Hirdetés -

- Hirdetés -

Lépésről lépésre a nagyobb termelékenység irányába – A Diebold munkadarab megfogás

A Diebold többféle gyártótól származó palettái és satui képezik a Zero Point Clamping Systems (nullapontos befogórendszerek) termékcsaládot, minden tagja megfelelő marási, szikraforgácsolási és bemérési alkalmazásokhoz egyaránt.

Forrás: Diebold

Lépésről lépésre a nagyobb termelékenység irányába

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A szerszámgépei akkor termelnek a leggazdaságosabban, ha több műszakos üzemben dolgoznak, ünnepnapokon és éjszaka egyaránt. A kezelő nélküli műszakokban, hétvégén is kell hullania a forgácsnak. Ezzel a szállítási határidők és a gyártási költségek csökkennek. A Zero Point befogórendszerek használatával azonnal csökkennek a gyártási költségek még egyedi gyártás vagy kis szériák gyártása esetén is. Számos ügyfelünk elmeséli utólag, hogy ezeket a rendszereket jóval korábban is bevezették volna, ha tudtak volna a termelékenység növelésének e lehetőségéről. Ezen cél elérése érdekében minden gyártónak ki kell dolgoznia egy hosszútávú gyártási stratégiát a rugalmas gyártásra. Segítünk Önnek a rendkívül jövedelmező befogórendszerek bevezetésében. A koncepciót megfelelően elosztott lépésekre bontottuk, így tökéletesen illeszkedik bármely gyártó ipar 4.0 koncepciójába.

Megtervezett palettázás és befogás

A Zero Point befogórendszerek alkalmazásának célja a munkadarabok gyors és pontos megfogása. A Zero Point befogórendszernek az összes szerszámgépre telepítésével gyakorlatilag kiküszöbölhetőek az állásidők, még akkor is, ha az előzetesen befogott munkadarabot át kell szerelni másik gépre, kapacitáselosztási okokból. Minden vállalat i4.0 stratégiájának olyan rendszert kell alkotnia, amelyben a befogóeszközöket chippel vagy QR-kóddal azonosítani lehet, valamint a rögzített állapotot és a munkadarab nullpontját ezen a kódon keresztül továbbítja a szerszámgép felé. Ez elsőre bonyolultan hangzik, de a megvalósítása egyszerű. Kedvező áron tudjuk mellékelni a szükséges szoftvereket, hiszen gyártók vagyunk, nem csupán szoftverfejlesztők. Tisztában vagyunk az ipar igényeivel, tudjuk, mennyire fontos a befektetés megtérülése. A Parotec, Erowa és más gyártók Zero Point befogórendszereit is forgalmazzuk. Miután márkafüggetlen képviseletként dolgozunk, számunkra az ügyfél elégedettsége az első. Bármely alkalmazás esetén a legjobb megoldást ajánljuk. A gyártók vagy értékesítési partnereik mindig a saját termékeiket és rendszereiket ajánlják, és nem tudják mindig a legalkalmasabb befogóeszközt nyújtani.

Diebold PNS precíziós satuk többoldalas megmunkáláshoz

A Diebold Goldring szerszámtartók az igényes marási alkalmazások közül is kiemelkednek a nagy pontosságukkal.

Ahol csak lehetséges, a PNS lehúzatható satu használatát ajánljuk a termékpalettánkról. Az előgyártmány befogási oldalán 4 mm további ráhagyás szükséges. A befogási ráhagyásba egy V-alakú hornyot kell marni. Ebbe a V-alakú horonyba akadnak bele a leszorító ellenprofilú pofái, amelyek a munkadarabot támasztják meg. Ezzel elkerülhető, hogy a munkadarab készre munkált profilja torzuljon a nagy szorítóerők okozta feszültség miatt. A lehúzatás módja rendkívül nagy szorítóerőt tesz lehetővé. A nagy szorítóerőket igény esetén bármikor be tudjuk mutatni a Diebold gyárban dolgozó marógépeken, élőben. Az ügyfeleink első alkalommal mindig meglepődnek, milyen hatékonyan működik ez a fajta munkadarab-befogás.

További előny, hogy a pofák által, kívülről szorított munkadarabhoz sokkal jobban hozzá lehet férni a marószerszámmal. Ha a munkadarabot más felfogásban is meg kell munkálni, akkor ugyanezzel a módszerrel, ugyanúgy lehet rögzíteni, ezért a CNC-program szerkesztése a további megmunkáláshoz is jóval egyszerűbb.

A nagy megmunkálási pontosság biztosítása érdekében a helyes befogási stratégia megválasztása legalább olyan fontos, mint a szerszámtartók esetében. A kereskedelemben elérhetőek jó minőségű satuk, de ugyanazon az áron jobb satukat is lehet kapni. Megfelelő döntést hozni nehéz, ha a kereskedő nem tud ajánlani termékeket márkától függetlenül, csak kategorizálni tudja a rendszerében. Pontosan ez történt a Diebolddal, amikor 2016-ban elhatároztuk, hogy téglatestszerű alkatrészek megmunkálásával bővítjük a termékpalettánkat. Megtanultuk, hogyan lehet a munkadarabokat jobban és hatékonyabban befogni. Mindezekre alapozva eldöntöttük, hogy munkadarab-befogókészülékeket is fogunk kínálni ügyfeleinknek, és megosztjuk velük a tapasztalatainkat. Az általunk forgalmazott termékek tökéletesen megfelelnek az ügyfeleink által támasztott költségcsökkentési elvárásoknak.

A Diebold együttműködésre lépett a fent említett, minőségi befogórendszerek gyártóival. Az Ön Zero Point befogórendszeréhez alkalmazható satukat és palettákat tudunk szállítani. Igény esetén akár mindkettőt, összeszerelve és beállítva. A célunk ügyfeleink támogatása a marási folyamataik fejlesztésében. Mi szállítjuk a megmunkálási feladatához megfelelő szerszámtartókat és munkadarab-befogókészülékeket egyaránt.

Diebold / rolatast.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet