- Hirdetés -

- Hirdetés -

LG digitális szenzor + mesterséges intelligencia segíti a tüdőröntgeneken a problémás területek azonosítását

Tovább erősíti orvosi képalkotó megoldásainak portfólióját az LG Electronics (LG): a vállalat digitális röntgenérzékelői (Digital X-Ray Detector, DXD) új röntgenfelvételi szoftvert kaptak. A VUNO-val együttműködésben fejlesztett DXD-szoftver az LG első olyan egészségügyi megoldása, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz. Az LG DXD technológiájával párosítva a továbbfejlesztett szoftver kényelmes és időhatékony megoldást kínál a röntgenképek készítéséhez és elemzéséhez.

A kórházak és magánklinikák számára fejlesztett[1], új szoftverrel ellátott LG DXD készülék a mesterséges intelligencia alkalmazásával járul hozzá ahhoz, hogy az elfoglalt egészségügyi személyzet gyorsan azonosítsa a mellkasröntgen-felvételeken látható eltéréseket. A szoftver nagyban csökkenti az elemzési időt azzal, hogy automatikusan megjelöli a gyanús pontokat a röntgenképen.

A VUNO klinikailag igazolt AI-algoritmusával az LG DXD lehetővé teszi, hogy az egészségügyi dolgozók egyszerre, egymás mellett tekintsék meg az eredeti és a mesterséges intelligencia által elemzett képet, ami kifejezetten hasznos a tüdőbetegségek, például tuberkulózis, tüdőgyulladás vagy tüdőrák diagnosztizálása során.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az LG DXD képes azonosítani a röntgenképeken a tüdő diffúz gyulladásos megbetegedéseit, például a szövetközti homályt vagy a nem egyértelműen azonosítható árnyékokat (consolidatio), valamint olyan betegségeket, mint a légmell, a mellhártyaizzadmány vagy a különféle csomók, szövetmasszák. A szoftver jelzi az orvosnak, ha abnormalitást észlel, és rendellenességi pontszámot ad, amit egy színes hőtérképen jelenít meg, jelölve a problémás területeket.

Az LG egy 14 x 17 hüvelykes, oxid panellel ellátott, vezeték nélküli DXD-vel bővíti prémium egészségügyi megoldásainak kínálatát, amely nagyfelbontású, alacsony dózisú képeket készít. Az oxid, a vastagabb cézium-jodid (CsI) szcintillátor és a továbbfejlesztett szoftver alkalmazása nagyobb detektív kvantumhatékonyságot (DQE) eredményez, nagyságrendileg 50 százalékkal kisebb sugárzási dózist. A nyolcórás akkumulátoridő könnyű hordozhatóságot és hosszú használatot tesz lehetővé.

„Az LG digitális röntgenérzékelője most még hatékonyabb a VUNO AI-technológiájával” — mondta el Jank Ik-hwan, az LG szenior alelnöke, a vállalat üzleti megoldások divíziójának IT termékekért felelős elnöke. „Fejlett diagnosztikai megoldásaink segítenek csökkenteni a téves diagnózisok számát az egészségügyi intézményekben, felgyorsítják a diagnózisok felállítását, valamint támogatják a légúti betegségek korai azonosítását.”

Az LG legújabb röntgenérzékelőinek forgalmazása először Észak-Amerikában kezdődik meg, amit Európa és Ázsia kulcsfontosságú piacai követnek majd.

_____________________________________________________________________
[1] Egyes piacokon a termékek egészségügyi hitelesítése még folyamatban van.

LG Magyarország / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet