Lízingprogrammal segít a Universal Robots a robotizálásban

Kobotlízing tőkeberuházás nélkül

Cobotlízing, automatizáció kockázatok nélkül

A Universal Robots legújabb kutatásából kiderül, hogy a kis- és középvállalkozások csaknem egynegyede tervezi a robotizálás bevezetését az elkövetkező 3 évben Magyarországon. 

A robotizálást tervező cégek mindössze 22,5%-a kalkulál a kobotok bevezetésével, ugyanakkor ez a mutató összefüggésben áll a vállalkozás méretével – a kisvállalkozások képviselőinek 22,8% -a vezetné be a kobotok használatát, míg a közepes méretű vállalkozásoknál ez az arány 21,1%. Ebben a folyamatban segíthet a vállalat új szolgáltatása.

- Hirdetés -

Universal Robots a partnerek igényeire reagálva a DLL globális pénzügyi szolgáltatóval együttműködve hozta létre új lízingprogramját. A jelen helyzetben egyre inkább megterhelik a kis- és közép vállalatokat a befektetések, mivel nem tudják, hogy ezek mikor térülnek majd meg. A fejlesztési beruházásokat nagyban befolyásolja a cash flow helyzete és a termelésben bekövetkező ingadozások is. Az új lízingprogram mérettől és költségvetéstől függetlenül az összes vállalkozás számára lehetővé teszi, hogy azok kiélvezhessék az automatizáció által nyújtott előnyöket úgy, hogy közben ne kelljen cash-flow vagy a termelési ingadozások miatt aggódniuk.

A Universal Robots ezzel a lépéssel egyenlő lehetőséget teremt a versenypiacon, hiszen hozzásegíti a vállalkozásokat ahhoz, hogy a kobotokat egyből munkába tudják állítani, előzetes tőkebefektetés nélkül.

„A UR finanszírozási szolgáltatása egy gyors, kockázatmentes és pénzügyileg kedvező modellt ajánl a végfelhasználók számára a gyárukban történő automatizáció felgyorsításához. A szolgáltatás segítségével egyszerűen tovább lehet fejleszteni meglévő kobotokat, vagy új egységeket telepíteni, de arra is van lehetőség, hogy először csak teszteljék őket. Mindezzel a végfelhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy maximalizálni tudják termelékenységüket, termékminőségüket, valamint jövedelmezőségüket anélkül, hogy emelkednének költségeik vagy készpénzkiadásaik.” – mondta el Pavel Bezucky a Universal robots Közép-Kelet-Európa, Oroszország és FÁK térségért felelős vezérigazgatója.

A DLL személyre szabott pénzügyi- és lízingprogramokat kínál a UR ügyfeleinek, melyeket a növekedés és a modern gyártási szükségleteinek szem előtt tartásával hoztak létre. Mivel az üzleti körülmények gyakran változnak, az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy a szerződéses időszak alatt pénzforgalmuk ingadozásainak megfelelően saját maguk alakítsák a részletfizetések, az új felszerelés telepítésének vagy új kobotok üzembe helyezésének időzítését. A finanszírozási időszak végén a vásárlóknak lehetőségük adódik az eredeti ár töredékéért megvásárolni a berendezést, újabb technológiára váltani, meghosszabbítani a finanszírozási időszakot, vagy egyszerűen csak visszaszolgáltatni a robotot.

A DLL a Universal Robots-cal kötött partnerkapcsolatán keresztül most automatizációs eszközök széles köréhez tud pénzügyi megoldásokat nyújtani. A kobotok átalakítják az iparágat és ennek a piacnak egyértelműen a UR vezetője. A személyre szabott pénzügyi megoldások lehetővé teszik a UR végfelhasználóinak, hogy egyszerűen csökkentsék a kobotok telepítésével járó kockázatot azzal, hogy a tulajdonlás helyett a rugalmas, használatalapú finanszírozást választják. A gyártóvállalatok így létrehozhatják azokat az automatizálási megoldásokat, melyekkel versenyképesek, és sikeresek tudnak lenni, miközben több embert tudnak a stratégiai feladatokra átcsoportosítani.

A UR forgalmazói hálózata a támogatott országban (Közép-Európában a DLL-nek Magyarországon és Lengyelországban vannak kirendeltségei, ezen kívül pedig Oroszországban) közvetlenül a DLL dedikált pénzügyi szakértőivel fog együttműködni, hogy új fizetési és lízingelési lehetőségeket teremtsen az érdeklődő ügyfelek számára. A szakértők specializált ismeretei, a rugalmas finanszírozási szolgáltatások, és a stratégiai marketingforrások együtt fogják a UR-t támogatni abban, hogy végrehajtsa növekedési stratégiáját. A végfelhasználók továbbra is élvezhetik a UR-cal, való közös munka előnyeit, beleértve a globális elérést.

UR+ platform

A Universal Robots + ökoszisztéma egy egyedülálló online platform, amely még könnyebbé teszi az UR robotok bevezetését, izgalmas új lehetőségekkel a fejlesztők és a végfelhasználók számára. A projekt sikerességét bizonyítja, hogy több mint 322 különböző típusú kiegészítő és végeffektor áll az ügyfelek rendelkezésére. A felhasználók és a fejlesztők számára az UR + platform számos előnnyel jár.

Zökkenőmentes integráció

Az UR robotokhoz tartozó panel, a robot programozását egyszerűvé és intuitívvá teszi az integrátorok és a végfelhasználók számára. Egyes márkák azonnal tudnak kapcsolódni a UR szoftverhez. “Mielőtt az egész UR + programot elindítottuk, a végfelhasználóknak meg kellett tanulni a karekterek kódolását és az alprogramok készítését, ami az integrációs folyamatot bonyolultabbá tette” – mondja Tyler Berryman, a Robotiq integrációs szakembere.

Könnyen használható szoftver a UR termékcsaládhoz

A programozás nemcsak egyedi megvalósításokat egyszerűsíti le. A UR + biztosítja azt is, hogy a szoftverek könnyedén bevezethetők legyenek a teljes termékcsaládban. Függetlenül attól, hogy UR3, UR5 vagy UR10 – vagy bármely tanúsított fejlesztői termék – használják, a szoftver és a felhasználói felület konzisztens. A szoftvert feltöltheti a robotba a robot tanító panel USB interfészén keresztül, így nem kell átprogramozni a megoldást a különböző robotokhoz. Nagyon jól működik.

Ingyenes marketingplatform a nagyobb ismertség érdekében

Az UR + másik nagy előnye, hogy az összes partner számára elérhetővé teszi a UR értékesítési és marketing csatornáit. Mivel az egyik legismertebb robotcég vagyunk, könnyedén népszerűsíthetjük UR + partnereink alkalmazásait és eszközeit, és ezáltal megmutathatjuk azok működését az ügyfelek széles körének. Ez különösen akkor hasznos, ha a partnerünk vadonatúj terméket dob piacra.

További információk a lízing lehetőségekről

Lépjen kapcsolatba az UR munkatársaival

Universal Robots

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet