Logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővíti üzemét Szombathelyen a Schaeffler Savaria Kft

Több mint ötmilliárd forint értékű beruházással fejleszti szombathelyi üzemét a Schaeffler, a 6200 négyzetméteres logisztikai központ és a 2200 négyzetméter alapterületű, irodákat, öltözőket, egy éttermet és egy nemzetközi események megrendezésére alkalmas konferenciaközpontot is magában foglaló komplexum építése november végén kezdődött és a tervek szerint 2023 közepére fejeződik be – közölte az MTI-vel a járműipari alkatrészeket gyártó cég vezetése.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria ügyvezetője a közleményben hangsúlyozta: az új logisztikai csarnokban egyirányúsítják az alapanyagok és késztermékek mozgatást, ami növeli a munkahelyi biztonságot, csökkenti a balesetek előfordulásának lehetőségét, ugyanakkor segíti a vállalat hatékonyságának növelését.

Hozzátette: az új logisztikai csarnokot úgy alakítják ki, hogy a jövőben abban lehetőség legyen automatizált, vezeték nélküli anyagmozgató eszközök telepítésére is.

- Hirdetés -

A közleményben emlékeztettek: a Schaeffler szombathelyi telephelyének első üzeme 1997-es alapítása óta folyamatosan fejlődik, 2019-ben egy 3000 négyzetméteres csarnoképülettel bővítettek, amelynek során felépült ívrugrógyártó egységük, tanműhelyeket, mérőszobát is létesítettek.

Szeptember közepén adták át azt a 23,5 milliárd forint értékű zöldmezős beruházást, amelynek során 30 hektáros területen – a magyar állam 5 milliárd forintos támogatásával –  felépült egy 15 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, ahol az elektromobilitáshoz kapcsolódó alkatrészeket állítanak elő. A fejlesztésnek köszönhetően 200 új munkahelyet hoztak létre.

A Schaefflernek Magyarországon két gyára van – Szombathelyen és Debrecenben – értékesítési központjuk Budapesten működik, a vasi megyeszékhelyen pedig kutatási-fejlesztési központtal is rendelkeznek.

A cég Magyarországon csaknem ötezer főt, ebből Szombathelyen több mint háromezer embert foglalkoztat, amivel a térség legnagyobb munkaadója. A szombathelyi gyárban 22 gyártóberendezéssel évi 12 millió darab terméket állítanak elő.

A nemzetközi Schaeffler-csoport német családi tulajdonú vállalat, ipari és autóipari beszállítóként több mint 50 országban mintegy 170 vállalata működik.

A teljes cégcsoport nemzetközi piacon elért árbevétele pedig 2020-ban összesen 12,6 milliárd euró volt, ebből a magyarországi éves árbevétel tájékoztatásuk szerint közel évi egymilliárd euró.

A nyilvánosan hozzáférhető éves beszámolók szerint a Schaeffler Savaria Kft. 2018-ban nettó 806,4 milló euró, 2019-ben nettó 748,3 millió euró, 2020-ban pedig nettó 658,8 millió euró volt. Adózott eredménye 2018-ban 46,7 millió euró, 2019-ben 19,6 millió euró, 2020-ban pedig 12,3 millió euró volt.

MTI

Akár ez is tetszhet