- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ma éjfélig még igényelhető a veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, legfeljebb 2 GWh éves villamosenergia-fogyasztással rendelkező felhasználók még hétfő éjfélig regisztrálhatnak veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra.

A veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosításáról és egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásával kapcsolatos szabályokról szóló 520/2022. (XII. 13.) kormányrendelet értelmében az érintett felhasználók 2023. január 1. napjától teljes ellátás alapú veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra jogosultak.

Az érintett felhasználók a veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás igénybevétele érdekében 2022. december 14. és 2022. december 19. napja között az MVM Next e célra biztosított elektronikus felületén keresztül e-mail-címük megadásával kötelesek nyilatkozatot tenni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A felhasználó és az MVM Next között a hiánytalan nyilatkozattétellel 2023. január 1-től kezdődő ellátási időszakra automatikusan határozatlan idejű, hónapról-hónapra változó árú villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre az MVM Next üzletszabályzatában meghatározott mintaszerződés szerinti tartalommal. A nyilatkozattétel fogadásáról az MVM Next e-mailben tájékoztatja majd érintett ügyfeleit.

A nyilatkozattétellel elkerülhető, hogy az érintett önkormányzatok, gazdasági társaságok, társadalmi szervezetek vagy egyéb jogalanyok a következő időszakban ellátás nélkül maradjanak.

További részletek a mintaszerződéssel együtt a https://mvmenergiakereskedo.hu oldalon olvashatók, és ugyanitt érhető el és tölthető ki a nyilatkozattételi űrlap hétfőn éjfélig.

MEKH

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet