Mágneskódolású Balluff jeladó Drive-Cliq interfésszel

Az SGA sorozatba tartozó BML abszolút mágneskódolású jeladó bármilyen alkalmazásban kimagasló teljesítményt nyújt, ahol a pozíció és az úthossz nagy pontosságú abszolút mérésére van szükség. A megbízható működést és a hatékonyabb karbantartást átfogó diagnosztikai funkciók támogatják. A Drive-Cliq interfésszel a Balluff új mérőrendszere tökéletesen integrálható a Siemens vezérlőkörnyezetbe. A Siemens ennek megfelelően tanúsítványt is kiállított a rendszerhez.

A Plug and Play telepítési elv megkönnyíti a meghajtórendszerbe történő beépítést. A vezérlő automatikusan felismeri az érzékelőt és annak alapbeállításait. A szenzor rugalmasságát tovább növeli, hogy lehetséges a szalag elhagyása és visszacsatolása. Ez egyszerű és gazdaságos megoldások számára nyitja meg az utat az automatizálás, valamint a szerszámgépgyártás területének igényes alkalmazásaihoz, különös tekintettel a speciális gépekre.

- Hirdetés -

A rendszer mágnesen működési elvének köszönhetően rendkívül ellenálló a hőmérséklet-változásoknak, a szennyeződéseknek (például por és olaj), illetve a kopásnak. Kompakt formája révén a mérőrendszer könnyen integrálható a meglévő alkalmazásokba, még helyhiányos környezetekben is. Az 1,3 mm-es leolvasási távolság megkönnyíti a telepítést.

A gyakorlati működés alatt a rendszer következetesen ellenőrzi a mérési minőséget, ami magas folyamatbiztonságot garantál. A jel minőségét automatikus állapotfigyelés ellenőrzi, a vezérlő segítségével pedig könnyen megbecsülhetők a funkciótartalékok.

A megbízható működést és a hatékonyabb karbantartást állapotjelző LED-ek és diagnosztikai funkciók támogatják.

A lineáris mérőrendszer akár 48 méteres mérési hosszban, ezenkívül nagy pontosságot igényelő alkalmazásokban is használható. Az akár ± 12μm pontosságú és 1μm felbontású mérőrendszer megfelel mindezen követelményeknek. A rendszer utólagos, meglévő berendezésekbe történő felszerelése is egyszerű.

Balluff