- Hirdetés -

- Hirdetés -

Majd 3000 cég igényelt már újraindítási gyorskölcsönt

Eddig csaknem 3000 mikro-, kis- és középvállalkozás hitelkérelmét rögzítették az MFB Pontokon a rugalmas felhasználású kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre, együttesen 20,4 milliárd forint értékben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás a minisztérium csütörtöki közleményében hozzátette: a lehetőséggel élve a járványhelyzet miatt jelentős nehézségekkel megküzdő cégek azonnal visszatérhetnek a piaci versenybe, így megtarthatják munkavállalóikat.

„Meggyőződésünk, hogy azzal tudunk a legtöbbet segíteni, hogy lehetőségeket biztosítunk a bajban is. Míg a baloldal megszorításokkal, a magyar cégek és emberek megsarcolásával próbálta kezelni a válságot – és ne legyenek kétségeink, ezt tennék ma is -, mi teljesen más utat választottunk. Elkezdtük a 13. havi nyugdíj visszavezetését, a gyermeket nevelő családokat otthonteremtési és egyéb támogatások sorával, a vállalkozások talpon maradását, megerősödését pedig többféle eszközzel segítjük ” – fogalmazott az államtitkár.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kiejtette, a magyar emberek munkából akarnak megélni. Ezért nőtt Magyarországon 4,5 millió fölé a munkavállalók száma, és ezért tartja kulcsfontosságúnak a kormány a munkahelyek védelmét a vírusválságban is. Sok vállalkozás van az országban, amelynek többlettámogatásra van szüksége ahhoz, hogy a védelmi intézkedések fokozatos feloldása után a régi, járvány előtti lendülettel vághasson bele újra a munkába. Számukra alakították ki az újraindítási gyorskölcsönt. Ez a hitel nemcsak kamatmentes, hanem önerő nélkül is igénybe vehető, ráadásul rugalmasan használható fel – mondta Schanda Tamás, hozzátéve, hogy a legutóbbi adatok szerint 2828 vállalkozás igényelte ezt a fajta kölcsönt 20,4 milliárd forint értékben.

Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár a közleményben elmondta, az MFB Pontokon igényelhető gyorskölcsön egy olyan egyedülálló hiteltermék, amely nemcsak a bér-, járulék-, rezsi- és egyéb működési költségek fedezésére, hanem az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is felhasználható. Ezzel biztosítható, hogy a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások ismét megerősödjenek, és a jövőben is a magyar gazdaság növekedésének alapját képezzék – tette hozzá.

MTI / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet