Még mindig borzasztóan kevés nő dolgozik az iparban

Annak ellenére, hogy az USA teljes vásárlóerejének közel felét birtokolják, az összes ipari munka mindössze harmadát végzik nők – mutat rá az Industry Week. A magazin a The Manufacturing Institute feltörekvő női dolgozók elismerésére alapított STEP Ahead szakmai díjai kapcsán figyelmeztet: a nemi diverzitás továbbra sem kielégítő a gazdaságban, holott közel tízéves az ún. STEP Women’s Initiative kezdeményezés, ami épp a nők munkaerőpiaci szerepének növelését célozta meg.

Bár a 2021-es teljesítményekért nemrég átadott STEP Ahead díj rendkívül fontos – hiszen a gyártósortól az igazgatótanácsokig jutalmaz dolgozókat –, hangsúlyozni kell, hogy a nők még mindig alulreprezentáltak az iparban. Az arányuk növeléséhez nemcsak bátorításra, hanem vezetőfejlesztési programokra is szükség van – ezek egyik legjobb példája a STEP Forward rendezvénysorozat, ami több, évente ismétlődő eseményt ölel fel.

Kathy Wengel (képünkön), az egydózisos COVID-vakcinát gyártó Johnson & Johnson ügyvezető alelnöke és a STEP Ahead kuratóriumvezetője úgy látja, feltétlenül szükséges bevonni a termelésbe a nők innovatív ötleteit és új vezetési módszereit. Carolyn Lee, a díjat alapító The Manufacturing Institute igazgatója közleményben hozzátette: az idén elismert mintegy 130 dolgozó még több tehetséges nő számára jelent motivációt. „Ők az élő bizonyítékai annak, hogy érdemes álmodni, mert teljes értékű, honorált karrier vár rájuk az iparban”, jegyezte meg.

- Hirdetés -

A STEP Ahead idei elismeréseit ők kapták, a korábbi évek kitüntetettjeit itt lehet megnézni.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet