Megérkeztek az első berendezések az elektromos MEBeco hajtások gyártásához az Audinál

Megkezdődtek az előkészületek Győrben a következő elektromos motorgeneráció, az MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten, modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) gyártására: a gyártósorok virtuális tervezése folyamatban van, emellett a váltókomponensek jövőbeli gyártásához megérkeztek az első gyártóberendezések az Audi Hungariához. A magyar állam által is támogatott MEBeco projekt 260 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, valamint tovább erősíti a magyar járműipar versenyképességét az elektromobilitásra történő átállás időszakában. 

„Mindössze néhány hónappal ezelőtt indítottuk el sikeresen a PPE (Premium Platform Electric) elektromos platform számára készülő hajtásaink sorozatgyártását, és már meg is kezdtük a felkészülést az elektromos hajtások új generációja, az MEBeco gyártására. Ebből is látszik, hogy milyen intenzíven zajlik a transzformáció vállalatunknál. Folyamatosan készítjük fel munkatársainkat az új motorcsalád gyártására, amelyhez új tevékenységekre és kompetenciákra is szükségünk lesz”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az MEBeco hajtásokat a jövőben a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik. Gyártásukhoz a vállalatnál egy új gyártóterületet alakítanak ki. Az új elektromos motorcsalád nagyobb gyártási mélységben fog készülni az Audi Hungariánál, amely új kompetenciákat is szükségessé tesz: az MEBeco hajtás számára készülő lemezcsomagot először fogják sorozatban gyártani a vállalatnál, valamint az elektromos hajtás forgórésze, azaz rotorja és a teljesítményelektronika is Győrben készül majd.

- Hirdetés -

Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként 2023-ban összesen 1 660 425 motort, köztük 114 058 darab elektromos hajtást gyártott.

Audi Hungaria