Megjelent az AutoCAD 2024

Az Autodesk kiadta az AutoCAD 2024-et, amelynek legfontosabb funkciói elsősorban a munkafolyamatok felgyorsítására és az együttműködés fokozására összpontosítanak – a gépi tanulási képességek révén.

Az „Activity Insights” segítségével például a felhasználók kihasználhatják a DWG-fájlok többfelhasználós tevékenységének megosztott naplóját, így áthidalhatják az információs hiányosságokat, és jobban nyomon követhetik a fájlváltozásokat, például a közzététel dátumát és időpontját, a projekt teljes életciklusa során.

Az intelligens blokkcsere funkció eközben gépi tanuláson alapuló blokkcserejavaslatokat kínál, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy megkerüljék a blokkok kézi keresésének és egyenkénti cseréjének fárasztó lépéseit. Hasonlóképpen, a blokkok elhelyezését is átdolgozták: az AutoCAD a felhasználó korábbi viselkedése alapján automatikusan következtet az új blokkok pozíciójára, ugyanabban a DWG-fájlban.

- Hirdetés -

A fejlesztők végrehajtottak mindenre kiterjedő teljesítményjavításokat is, amelyek növelik az általános stabilitást, a pontosságot és a teljesítményt.

Szintén újdonság, hogy az AutoCAD 2024 előfizetői hozzáférhetnek az AutoCAD Web exkluzív online és mobilfunkcióihoz. Ezek között olyan lehetőségeket találunk, mint a PDF-ekbe történő kötegelt plotolás, a linkek közvetlen megnyitása mobileszközön, az AutoLISP használata webes parancsok automatizálására, illetve a DWG-fájlok elérése helyi meghajtókon vagy LAN-kapcsolaton keresztül.

Az AutoCAD 2024 már elérhető, az Autodesk pedig részletes leírásokat és oktatóanyagokat is közöl hozzá, a blogs.autodesk.com/autocad/autocad-2024 oldalon. A gyors kooperációt, megnövelt produktivitást és új gépi tanulási funkciókat ígérő szoftvercsomag gyakorlati megismeréséhez egy minden apró részletre kiterjedő webináriumot is közzétettek az Autodesk.com-on.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -