Megmunkálás a profitra tervezve

45 termékcsaládjával a DMG MORI világviszonylatban egyedülálló szerszámgép-választékot kínál, minden fémmegmunkálási alkalmazáshoz megoldást biztosítanak. A számos lehetőség még nem zárja ki a további fejlesztésekben rejlő potenciált, sőt, a német-japán gyártó a folyamatos innováció kiemelkedő szereplője. A lengyelországi FAMOT gyár mérnökei találtak egy új lehetőséget az egyszerű, háromtengelyes maróközpontok belépő szintű termékeinek területén. Az M1 elnevezésű berendezés bekerült a DMG MORI portfóliójába. A pfronteni online nyílt napon mutatták be a kicsi, ám annál komplexebb gépet.

Manapság a legtöbb vállalatnak az a célja, hogy a termelési költségeket csökkentse, s emellett a versenyképességet növelje. A DMG MORI ezt a törekvést igyekszik kielégíteni – mind a vásárlói, mind a piaci oldal számára. Az M1 gép a világ minden táján, az ipar számos szegmensében felhasználható. A mikrovállalatok ugyanúgy bevethetik, mint a nagy termelőüzemek, hiszen költséghatékony gyártást biztosít mindenkinek az egyszerű háromtengelyes marási technikájával. A felhasználóknak immár nem kell kompromisszumot kötnie a gépekkel kapcsolatban, a DMG MORI magas minőségű terméket biztosít, verhetetlen áron. Ha a gyártás során nincs igény drága, fejlett maróközpontokra, akkor az M1 nyújtja a tökéletes megoldást, hiszen egyszerűségének köszönhetően igen költséghatékony.

A monolit gépágynak és a rögzített asztalon alapuló egyedi kialakításnak köszönhetően az M1 kivételes teljesítményt nyújt a kategóriájában. A nagymértékű statikus és dinamikus merevség, valamint a tökéletes elnyelési tulajdonságok stabil megmunkálási folyamatot eredményeznek. Az új M1 magas felületi minőséget és hosszabb élettartamot biztosít, rendkívül kedvező áron. Az összes alkatrésze hatalmas hőellenállással rendelkezik, ezért a berendezés kevésbé érzékeny az ilyen jellegű hatásokra. Sőt, a DMG MORI által fejlesztett és konstruált inlineSpindle-t már világszerte több mint 3000 szerszámgépre telepítették.

- Hirdetés -

Digitalizált megoldás szabványos IoT-csatlakozással

Az új M1 könnyen kezelhető, és felhasználóbarát vezérlést kínál a SIEMENS 828D eszközzel. De még ennél is fontosabb, hogy az NC programok egyszerűen és gyorsan átvihetők, mivel a 828D és a 840D változatok egymással kompatibilisek. Mint minden más DMG MORI gép, az M1 is IoTconnector csatlakozóval felszerelt berendezés, amely biztosítja a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, nem mellesleg pedig hozzáférést biztosít a digitális jövőhöz.

Az IoTconnector lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számos, a gyártó által fejlesztett szoftvert és digitális megoldást élvezhessenek, mint például a NETservice, a Service kamera vagy a myDMG MORI ügyfélportál.

A siker receptje

Az M1 komplett, az M1 plusz és az M1 pro három, tökéletesen összehangolt változatával teljes mértékben megfelel a különböző felszerelési követelményeknek. A berendezés összes verziója egyszerűen, gyorsan és zökkenőmentesen üzembe helyezhető. A szállítást követően a gépek mindössze egy nap alatt üzemkészek. Az intuitív kezelési koncepcióval a kívánt gépkonfiguráció néhány kattintással összeállítható, időtől és helytől függetlenül. Ezenkívül az ügyfelek online bármikor közvetlenül kommunikálhatnak a DMG MORI szakértőivel.

További információk

Némethi Botond, Okosipar.hu
A cikk eredetileg a NEW technology magazin idei első számában jelent meg. Itt elolvashatod! 

Akár ez is tetszhet