Megoldás a fémhulladék szállítására

Keretmegállapodás aláírásával erősítette meg évtizedes együttműködését az Alcufer Kft. és a MÉH Zrt. a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt.-vel és a Rail Cargo Logistics – Hungaria (RCL-HU) Kft.-vel.

A dokumentumban 2021 végéig a fémhulladék vasúti szállításának feltételeit rögzítették – közölte a Rail Cargo csoport az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az aláírt szerződés alapján az RCH évente átlagosan mintegy 450 ezer tonna fémhulladékot továbbít vasúton, az együttműködés a belföldi és a határokon átívelő forgalmakra egyaránt kiterjed.

- Hirdetés -

A fémhulladék begyűjtésében, kereskedelmében és hasznosításában meghatározó szerepet játszó győri székhelyű Alcufer-csoport évente több mint 600 ezer tonna újrahasznosítható hulladékot forgalmaz, 36 telephelyével, 4000 gyűjtőkonténerével országos lefedettséggel működik Magyarországon.

A szerződő felek között létrejött stratégiai keretmegállapodás célja a vasútlogisztikai tevékenység hatékonyságának növelése, valamint további vasútlogisztikai szinergiák megteremtése, szem előtt tartva a környezetvédelmet – írják a közleményben.

MTI