- Hirdetés -

- Hirdetés -

Megszakítók, amelyek akár 10 százalékos feszültségingadozást is kezelhetnek

Új sorozattal, a 3WA-val frissíti a Sentron légmegszakítók portfólióját a Siemens. A már Magyarországon is elérhető újgenerációs eszközök a kisfeszültségű kapcsolószekrények központi elemeként megbízhatóan védik az épületek, infrastruktúrák és ipari létesítmények elektromos berendezéseit a rövidzárlatok, a földzárlatok vagy a túlterhelési hibák okozta károktól. Ugyanakkor az új 3WA megszakítók megfelelnek az összes kisfeszültségű energiaelosztási követelménynek a digitális környezetekben. Támogatják a szoftveralapú tervezést és kivitelezést, a digitális tesztelést és felügyeletet, valamint az automatizálási és IoT-rendszerekbe való zökkenőmentes integrációt. A frissítések most először teljes mértékben digitálisan végezhetők el: a felhasználók egyszerűen letöltik az új funkciókat az internetről, és egy alkalmazás segítségével hozzáadják azokat az eszközhöz.

A Siemens megszakítók előnyei közé tartozik, hogy 30 000 működési ciklusra tervezték, miközben évente csak egy ellenőrzést igényelnek. Emellett a gyakorlati élettartamuk átlagosan körülbelül 10 év.

A technológiai követelmények esetleges megváltozása esetén átalakítható, a Sentron powerconfig üzembe helyező szoftver és egy USB- vagy kommunikációs port segítségével egyszerűen hozzáadhatók új funkciók a 3WA légmegszakítókba szerelt elektronikus kioldóegységhez (ETU600). A tulajdonságok online elérhetők, amelyeket a Siemens folyamatosan bővít – ezáltal a felhasználók beruházásai magasszintű védelemben részesülnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A megbízhatóság került a főszerepbe

Napjainkban a globálisan megtermelt energia egyharmada megújuló forrásokból származik. A szél- és napenergia természeténél fogva ingadozást okozhat a hálózati feszültségben, ami viszont költséges meghibásodásokhoz vezethet az ipari létesítmények és az épületek üzemeltetésben. A European Power Quality Survey Report szerint a berendezések nem tervezett leállásainak 30-40 százaléka a nem megfelelő minőségű áramellátásra vezethető vissza. Az új 3WA megszakítók akár 10 százalékos feszültségingadozást is képesek kezelni, megbízhatóan megelőzve a téves kioldásokat és meghibásodásokat.

Aktív hálózati résztvevőként az infrastruktúra és az ipari rendszerek saját energiát termelnek, tárolnak és használnak fel, illetve táplálnak be a hálózatba. Ehhez olyan technológiára van szükség, amely kezeli a kétirányú energiaáramlást. Az új 3WA légmegszakítók képesek védelmi algoritmusaikat automatikusan a tényleges áramlási irányhoz igazítani, így maximalizálva az intelligens hálózat fogyasztóinak nyújtott védelmet.

Végponttól végpontig tartó digitális életciklus

Az egyszerű és hibamentes tervezéshez a CAx-adatok is felhasználhatók a 3WA légmegszakítók digitális ikreinek létrehozásához. A paraméterezés az intuitív powerconfig szoftverrel látható el, amely többek között azt is lehetővé teszi, hogy az összes kapcsoló aktuális érintkezőállapotainak és érzékelőinek távfelügyelete, ezáltal a korai hibafelismerés elérhetővé váljon. Az integrált kommunikációs és mérési funkciók rögzítik az energiaadatokat, illetve továbbítják azokat az automatizálási és felhőalapú energiagazdálkodási platformokra, valamint a középfeszültségű rendszerekre. A Switched Ethernet funkció lehetővé teszi több kommunikációs protokoll, például a Profinet és a Modbus TCP egyidejű használatát, így a felhasználók kihasználhatják a gyors és hatékony adatátvitel által nyújtott előnyöket.

A 3WA légmegszakítók három méretben, 630 és 6300A közötti névleges áramértékkel kaphatók váltakozó áramú alkalmazásokhoz, valamint egy méretben, 1000, 2000 és 4000 A névleges áramértékkel egyenáramú alkalmazásokhoz.

Siemens/Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet