Mely épületgépészeti termékek a legkeresettebbek? Íme, a rezsi szigorítás eredménye!

A rezsicsökkentés megváltoztatása mindenkit elég váratlanul ért. A döntés érthető módon ahhoz vezetett, hogy az emberek elkezdtek megoldások után nézni. A Kazán WebShop tapasztalatai alapján összegyűjtöttük, mely épületgépészeti termékek után nőtt meg jelentősen a kereslet. Emellett röviden azt is bemutatjuk, hogyan segíthetik ezek a termékek a rezsi csökkentését.

Napelem rendszer

A telepített napelem rendszerek mennyisége az utóbbi időben egyébként is jelentősen nőni kezdett. A rezsi szigorítás pedig még inkább megnövelte a keresletet a termék iránt. Nem csoda, hiszen a rendszer akár teljesen le tudja nullázni az áramszámlát, ugyanis az elektromos áramot a napenergiát felhasználva termeli meg. Egy megfelelő mennyiségű panelból álló, megfelelő teljesítményű rendszer képes fedezni a teljes háztartás energiaszükségletét.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mindemellett az sem mellékes tény, hogy a napenergia megújuló energiaforrás, így a rendszer nem csak a pénztárcánkat, de a környezetet is jelentősen kíméli.

Hőszivattyú

Jelenleg nemcsak a villanyszámla potenciális növekedése okoz gondot, hanem a fűtés kérdése is. Elektromos fűtés esetén persze maradhatunk a napelemnél, minden más esetben azonban új megoldás után kell néznünk. Ezért nőtt meg a kereslet a hőszivattyúk iránt is.

Mielőtt elmondanánk, hogyan lehet segítségünkre a hőszivattyú, fontos megjegyezni, hogy a napelemhez hasonlóan ez is megújuló energiának számít. A termék nagy részben – 75% – a környezet hőjét gyűjti össze. Ez lehet a talaj, víz, de akár a levegő hője is. A maradék 25%-ot villamosenergia biztosítja, ezért napelem rendszerrel együtt használva szintén 0 forintra is kijöhet a számlánk.

A hőszivattyú egyébként nem csak fűtésre alkalmas, hanem használati melegvíz előállítására is. Sőt, nyáron hűteni is tudunk vele. Ekkora ugyanúgy a környezet hőjét adja át otthonunknak, csak épp lehűtve.

Energiatakarékos gázkonvektor

Az előző két termék képes nullára kihozni a hóvégi számlákat, hosszú távon teljesen megtérül a beruházásuk, sőt ezt követően pedig még profitot is termelnek. Tény és való azonban, hogy maga a beruházás költsége nem alacsony. Azok, akik jelenleg nem tudják vállalni a két termék telepítésének költségeit, az energiatakarékos gázkonvektorok után érdeklődnek.

A 2018 óta elérhető új típusú konvektorok energiatakarékos működésükkel képesek akár 23%-kal kevesebbet fogyasztani, mint hagyományos társaik. Ezek a termékek azonban leginkább kisebb lakásokba, garzonokba, vagy nagyobb ház esetén egy-egy szobába érdemes beszerelni a hatékony fűtés érdekében.

Korszerű villanybojler

A villanybojler nagy előnye, hogy számos méretben, kialakításban és teljesítménnyel érhető el, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és otthona paramétereinek megfelelő darabot. A minőségi készülékek teljes mértékben képesek minden háztartás forróvíz igényét kielégíteni, emellett hosszú évekig hiba nélkül működnek. Mindezen tulajdonságok együttesen teszik vonzóvá az épületgépészeti terméket a vásárlók számára.

Hőszivattyús villanybojler

Nemcsak maga a hőszivattyú, de a hőszivattyús bojlerek utáni igény is igencsak megugrott az utóbbi hónapokban. Nem csoda, hiszen ez a termék is egyike az energiatakarékos megoldásoknak. Ez a készülék a levegő energiáját gyűjti be és állít elő melegvizet a segítségével, ezért nevezzük levegő-víz hőszivattyús vízmelegítőnek is. Mivel itt is a hőszivattyú végzi a munkát, az ilyen típusú bojlerre való beruházás mindössze pár éven belül meg is térül.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#