Mesterséges intelligenciával és gépi tanulással még hatékonyabb a UPS

Az árukézbesítő cégóriás a hálózati kapacitás és a kisebb volumenek összehangolására veti be a mesterséges intelligenciával együtt a gépi tanulást, hogy a fejlett technológiák segítségével rugalmasabban reagáljon a keresleti trendekre.

A vállalat riportja szerint a technológia fejlődése segíti a UPS hatalmas csomagkézbesítő hálózatát abban, hogy váratlan változások, például sztrájk esetén se inogjon meg. Most ott tartanak, hogy a cég hálózattervezési eszközei „egy délután alatt képesek elvégezni azt, ami korábban egy egész mérnökcsapatnak hónapokig tartott” – számolt be Carol Tomé vezérigazgató. A UPS nem véletlenül támaszkodik ezekre az új eszközökre. Azt szeretnék elérni, hogy gyorsan azonosítani, majd javítani tudják a hatékonyságot, miközben csökkentik is a költségeket a csomagválogató műveletek kapcsán.

A vállalat a technológiai fejlesztések segítségével csak az idei második negyedévben 889 millió dollárral tudta csökkenteni a költségeit az amerikai régióban – árulta el Brian Newman pénzügyi igazgató. „Hogyan sikerült ezt elérnünk? Kihasználtuk a technológiánkat és az integrált hálózatunk alakíthatóságát” – fűzte hozzá. A nagyobb támaszkodás az automatizált csomópontokra jeles példája a kiadások visszafogásának: 18 százalékkal csökkentették a nem automatizált épületek volumenét, ami lehetővé tette gyártósorok bezárását, illetve az üzemeltetési létszám hétszázalékos leépítését is.

- Hirdetés -

A UPS szintén fontos előrelépésről adott hírt az intelligens csomagokra vonatkozó kezdeményezések bevezetésében, az egész amerikai hálózaton. Ennek keretében RFID-címkéket helyeznek a csomagokra és viselhető eszközöket a dolgozókra, így kiküszöbölhetik a kézi szkennelést és növelhetik az átmenő teljesítményt. A második negyedév végén az amerikai létesítményeik közel fele működött ezzel a megoldással, de arra számítanak, hogy október végére már minden épületükben így zajlanak majd a folyamatok. Sőt, az intelligens csomagkezelés következő fázisában már maguk a kézbesítő járművek fogják beolvasni a csomagokat az alkalmazottak helyett.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -