- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mi a legjobb logisztikai stratégia e-kereskedelmi cége számára?

A gyógyszeripari logisztika

A kiskereskedelmi ágazatban eddig soha nem látott változások figyelhetők meg. A fogyasztók vásárlási magatartása változik, a világjárvány hatalmas kihívások elé állítja a kiskereskedelmet és a gyártókat. Mindenkinek újra kell pozicionálnia magát, hogy megnyerhesse magának a vásárlókat. A COVID-19 járvány még jobban felgyorsítja az e-kereskedelem térnyerését, és tartós változásokat hoz a vásárlói magatartásban.

A legnagyobb fordulat talán eddig az élelmiszer-kiskereskedelem területén következett be. Más kiskereskedelmi szereplőknél azonban teljesen másként alakult a helyzet, így nehéz idők várnak rájuk. A bevásárlóközpontok bezártak, ezért a vásárlók elmaradtak. Emiatt most az online kereskedelemre kell összpontosítaniuk. A megváltozott vásárlói magatartás felgyorsította az elosztó központok növekedését. Míg az elmúlt évtizedben egyre nagyobbak lettek az e-kereskedelmi és omnichannel elosztó központok, addig sok fizikai üzlet kénytelen volt lehúzni a rolót.

Bizonyos termékkategóriáknál, például a gyógyászati, egészségügyi cikkeknél, kiskészülékeknél, élelmiszereknél és italoknál, sportfelszereléseknél és állateledeleknél emelkedő trend figyelhető meg. A gyártók vagy online értékesítési stratégiára váltanak, vagy becsukhatják a boltot.

- Hirdetés -

E-kereskedelmi elosztási stratégiák bevezetése

 A jelenlegi nagyszámú piaci változás miatt mind a kiskereskedők, mind a gyártók digitális stratégiák bevezetésén vagy módosításán dolgoznak.

Az SSI SCHÄFER online kereskedelmi szakértői segítik ezt a folyamatot szakmai és gyakorlati tanácsaikkal, hogyan lehet a vállalati stratégiára alapozva megfelelő rendelésteljesítési megoldást tervezni és bevezetni.

Egészségügyi logisztika

Csúcstechnológiai megoldások a növekvő online kereskedelemre való felkészüléshez

Ami a kis- és nagykereskedelemben, valamint a divatiparban a normál ügymenet részévé vált, már a gyógyszer- és kozmetikai iparba is megérkezett, az online patikák formájában. A vásárlók egészségtudatosságának fejlődése és az öngyógyszerezés trendje következtében megnőtt a kereslet a vény nélkül kapható termékek és a rendszerint gyógyszertárakban árult szépségápolási cikkek iránt. Ma már ezeket egyre gyakrabban az interneten keresztül rendelik meg. Külföldi országokban egyre agyobb hangsúly kerül azonban a vényköteles termékek online rendelésére is, amelyeknél kiemelt fontosságú a nulla hiba elvének érvényesülése. Magyarországon jelenleg törvényileg tiltott a vényköteles gyógyszerek online forgalmazása. A jelenlegi COVID-19 járvány szintén hatalmas lökést adott a mindenféle gyógyszerkészítmények iránti keresletnek. A világ egyes régióiban ugyanakkor jelentősen eltérő súllyal van jelen az online kereskedelem ebben a szegmensben. Az elemzők főként Európában számítanak jelentős bővülésre. A jövőben egyre nagyobb szerephez jut majd a gyártók, nagykereskedők, fizikai és online gyógyszertárak közötti összehangolt együttműködés.

Testreszabott logisztika a rendelések hatékony lebonyolítása érdekében

Az online patikák iránt elvárás, hogy minél gyorsabban és olcsóbban, de főként biztonságosan szolgálják ki vásárlóikat. Az internetes kereskedők számára ezért a zökkenőmentes és összehangolt folyamatok és a személyre szabott logisztikai megoldások jelentik a siker zálogát. Ezeknél kiemelten fontos a rugalmasság és a modularitás, hogy gyorsan reagálhassanak az új trendekre és technológiákra. Az online kereskedelmi üzletágban a rendelések szerkezete különösen nagy kihívást jelent az intralogisztika számára. Erre a termékcsoportra nagyszámú rendelés, ugyanakkor kis rendelési mennyiségek jellemzők, rendkívül széles termékválaszték mellett, ezért hatékony megoldások szükségesek.

Átláthatóság és nulla hiba elv

A vásárlók ezenkívül egyre inkább elvárják, hogy még aznap, de legkésőbb másnap megkapják csomagjukat, mégpedig kimagasló szolgáltatási minőséggel. A vásárlói igények kiszolgálása, valamint a csomagkövetéssel és a nulla hiba elvének érvényesülésével szemben támasztott törvényi követelmények teljesítése egyedi logisztikai stratégiát igényel. Az SSI SCHÄFER a betegbiztonságot tette meg legfőbb céljának, ezért széleskörű megoldásaival segíti a speciális követelményeknek való rugalmas megfelelést.

Gyorsabb gyógyszerellátás magas biztonság mellett

Élő példa, hogy a Shop Apotheke Europe, Európa egyik vezető online patikája azt a célt tűzte ki maga elé, hogy több mint 35 millió csomagot küldjön ki évente, nulla hiba és éjjel-nappali működés mellett. Ennek megvalósítása érdekében egy jövőbiztos, magasan automatizált megoldást dolgozott ki az SSI SCHÄFER vállalattal közösen. Egy automatizált kisárutárolót kombináltak a nagyteljesítményű SSI Cuby raktári szállítójármű-rendszerrel. A tárolóhelyeket szállítójárművek szolgálják ki, óránként és folyosónként 800 dupla műveletet hajtva végre. Az innovatív, átfogó megoldás részei még az A-Frame komissiózó automaták is, amelyek összetett rendelések gyors lebonyolítását teszik lehetővé, akár csúcsidőben is. Ezenkívül Put-to-Light munkaállomásokat, valamint Single-Order-Sorting és nagy térfogatú rendelések kiszolgálására alkalmas munkahelyeket is kialakítottak. Az anyagáramlás koordinálását a WAMAS® logisztikai szoftver végzi. Az új, testreszabott online kereskedelmi elosztó központ 2021 elején kezdi meg működését a hollandiai Sevenumban.

ssi-schaefer.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet