Miért fontos mérlegelni az emelőgépek munkahatékonyságát?

1 Crown targonca felér 2 másikkal – hirdetik a világmárkáról de a szavak mögött ezúttal jól körülhatárolható és összehasonlítható számokat is találunk. A TSP (keskenyfolyosós) targoncával például biztosan megtakaríthatunk: kiemelkedő hatékonyságának köszönhetően 3 gép vásárlása, bérlete esetén 5 év alatt még 3 gép árát meg lehet spórolni! Az Crown tolóoszlopos és a gyalogkíséretű géptípusok esetében az egyedülálló ergonómia  mellett a kivételes sebesség és gyorsulási értékek csökkentik a ciklusidőt, ezáltal egyedülállóvá teszik a gépek termelékenységét.

A Crown Equipment Corporation a világ egyik legnagyobb anyagmozgató gépeket gyártó vállalata. Több mint 100 nemzetközi terméktervezési díj fémjelzi a tervezési folyamatainak fejlett mérnöki és technológiai innovációit. Üzleti filozófiájával olyan előremutató megoldások tervezésére és gyártására helyezi a fókuszt, amelyek javítják a termelékenységet és a raktári működés hatékonyságát.

- Hirdetés -

A TSP sorozatú targoncák teljesítménye például lehetővé teszi kevesebb munkaerő alkalmazását. Nézzük egy gyakorlati példán: óránként 120 raklap mozgatását 4 olyan targonca képes kezelni, amelynek teljesítménye 30 raklap/óra, míg a 45 raklap/órásból csak 3 gépre van szükség. Ha 1 fő targoncavezető bruttó járulékos munkabérköltsége 1 évre, 1500 euróval számolva, 2 műszakos operáció esetén 36 000 euró, 5 év alatt az 1-gyel kevesebb TSP-gépen 180 000 euró takarítható meg. Mivel 1 db keskeny folyosós targonca átlagosan 80 000 euróba kerül, együttesen már 260 000 euró marad zsebben, amely keretből akár 3 új TSP-gépet lehet beszerezni.

Az ESR 1000 tolóoszlopos széria megalkotásával a Crown kitolta a határokat: 30 százalékkal gyorsabb emeléssel és dupla sebességű leengedéssel látványosan hatékonyabbá tette az anyagmozgatást a korábbiakhoz képest. Ezekkel a gépekkel a felhasználók minden emelési magasságban folyamatosan és precízen tudnak dolgozni anélkül, hogy a termelékenység csökkenne. Hazai iparági tapasztalatok is megerősítik a ciklusidő javulását: például 30 paletta vonatkozásában 2 perccel rövidülhet a munkavégzés ideje, így akár 1 kamionnal több áru is betárolható egy teljes műszak alatt. Mindez összességében 20 százalékkal növelheti a raktári folyamatok hatékonyságát.

A harmadik modelltípus, a Crown gyalogkíséretű (WT) targoncái a piacon elérhető legdinamikusabb és legstrapabíróbb emelőgépek. A gépkezelők véleménye szerint nagyon jól gyorsulnak a gépek, melyből adódóan rövidebb ciklusidőket, ezáltal pedig 23% -kal magasabb munkahatékonysági szintet érhetünk el.

A QLM„Új nézőpontok tendereztetéshez” cikksorozatának következő részében egy újabb lényeges aspektus kerül bemutatásra, melynek segítségével garantált az eredményesebb beruházás! Folytatás hamarosan!

QLM

Akár ez is tetszhet