- Hirdetés -

- Hirdetés -

Milliárdos üzemfejlesztést jelentett be legnagyobb gyárában a Toyota

Milliárdos befektetés nyomán elektromos járművek és akkumulátorok gyártásával bővíti palettáját a Toyota legnagyobb amerikai üzeme – közölte az Industry Week portál.

A napokban jelentette be a Kanadában, Mexikóban és az Egyesült Államokban a Toyota Motor Corporation összes tevékenységét felügyelő Toyota Motor North America, hogy 1.3 milliárd dollárt fektet a Kentucky állambeli Georgetownban lévő gyárának fejlesztésébe. A leányvállalat képviselete kiemelte, hogy a szóban forgó beruházás eredményeképpen elektromos járművek és akkumulátorok gyártása előtt is felvillan a zöld jelzés.

A fejlesztés egy új, a kifejezetten amerikai piacra szánt, három üléssoros, elektromos sportterepjáró, valamint akkumulátor összeszerelésére irányul. Utóbbi a Toyotának az észak-karolinai Greensboróban működő akkumulátorgyárában készült alkatrészeit fogja összeállítani.

A Toyota Kentucky közel 9400 alkalmazottjával a vállalat legnagyobb gyártási telephelye. Az 1988-ban indult üzem volt az első amerikai autógyár, ahonnan 2006-tól hibrid járművek gördültek ki. Jelenleg évente 550.000 jármű előállítására képes, beleértve az Avalont, a Camryt, ezek hibrid modelljeit, valamint a Lexus ES 350-et. Az említett Camry következő generációja, az idén tavasszal gyártásba kerülő modell immáron kizárólag hibridként lesz elérhető.

„Bejelentésünk tükrözi elkötelezettségünket a járművek villamosítása és az amerikai üzemeinkben történő további fejlesztések iránt”, idézi a portál Kerry Creech, a Toyota Kentucky elnökének közleményét.

A Toyota az elmúlt három évben közel 10 milliárd dollárt fektetett a Kentuckyban működő üzemeibe. A vállalat összesen 13 amerikai üzemmel rendelkezik, valamint Alabamában közös gyárt tart fenn a Mazdával. A Toyota amerikai piacokon jelen lévő két elektromos modelljét jelenleg Japánban gyártják.

Vörös István, NEW technology

Akár ez is tetszhet