„Minden az emberen múlik”

Innovatív szervezetfejlesztési stratégiák első kézből

A költséghatékonyság és a turbulensen változó megrendelői igények általi kihívásra egyetlen üzletpolitikai válasz létezik: INNOVÁCIÓ. Az Emberfejlesztés Kft. vállalkozásfejlesztő cégként elkötelezett híve a fejlődésnek. A cég tulajdonos ügyvezetőjét, Grebenár Józsefet kérdeztük egy rövid interjú keretében sikerekről, megújulásról, vezetői hitvallásról, jövőképről.

Honnan jött az ötlet, hogy saját céget alapíts?

Erőteljes tulajdonosi szemlélettel rendelkezem, minden gondolatom a fejlesztés, a hatékonyság és az eredményesség körül kering. Korábban egy multinacionális cég értékesítést irányító vezetője voltam, és munkám során rájöttem, hogy különös érzékem van jóból kiválót fejleszteni. Érzékem van az Ügyféligények pontos megértéséhez, a megfelelő megoldás kidolgozásához – és mindehhez egy átütő csapat felépítéséhez. Ebben igazán cégvezetőként tudok kibontakozni – ezért döntöttem úgy 2010-ben, hogy a világ egyik legjobb munkahelyét elhagyva kezdek vállalkozásfejlesztő szakcég építésébe.

- Hirdetés -

Miért pont Emberfejlesztés? Mesélnél pár szóban a cégről?

Sikereimet dolgozóként vezetőimnek, aztán vezetőként dolgozóimnak köszönhettem – köszönhetem. Véleményem szerint minden az emberen múlik. Minden. Azaz, ha mi vezetők az embereinkre koncentrálunk, időnk legnagyobb részét az ő fejlesztésükre és ösztönzésükre fordítjuk, akkor annak tartós siker kell, hogy legyen a végeredménye.

Ha ma megnézem a hazai vállalkozásokat, akkor azt látom, hogy a kiváló eredményeket elérni képes vezetők és munkavállalók felkutatása, majd megtartása, az üzletviteli folyamatok (értékesítés, készletezés, gyártás, értékteremtés, személyzeti, egyéb folyamatok) korszerűsítése, átalakítása a legfontosabb feladat. Kiemelt kihívás, hogy a kedvezőtlen munkaerő-piaci trenddel járó többletköltségeket a cégek egyensúlyba hozzák a rendelkezésre álló költségkerettel. Azok a cégek, akik megtalálják az elérhető legjobb megoldást a kialakult vagy a várható helyzetre, saját fenntarthatóságukat biztosítva jelentős versenyelőnyre tehetnek szert.

Mi ennek a vállalkozásfejlesztői feladatnak vagyunk a szakértői. Kulcstermékeink között van például a szervezetfejlesztés, folyamatfejlesztés, üzleti tervezés, kontrollingrendszerek kialakítása, stb. Módszerünk, hogy a fejlesztendő cég esetében a céget átvilágítva állítjuk fel a pontos diagnózist annak fejlődési lehetőségeivel kapcsolatosan – majd a feltártakat végrehajtva érünk el hatékonyságnövekedést megbízóinknál.

Mi a cég jövőképe?

Az Emberfejlesztés Kft. ma már képes bármely hazai KKV-t a tulajdonos nélkül is produktív növekedési pályára helyezni, azzal, hogy az adott vállalat embereire és folyamataira koncentrálunk.

Jövőképünk szerint a hazai piac leghatékonyabb vállalkozásfejlesztő szervezete szeretnénk lenni, amely kitűnik egyedi módszereivel és eredményeivel. Végtermékünk a fejlett vállalati kultúra, ahol minden feltétel adott, hogy a kiváló teljesítmény megvalósulhasson és fenntarthatóvá váljon.

Milyen eredményre vagy a legbüszkébb, amit az Emberfejlesztés elért?

Ügyfeleink sikere a mi legnagyobb sikerünk. Például büszke vagyok arra, hogy egyik Ügyfelünk nemrég elnyerte az Év Vállalkozója Díjat. Aki szeretne cégével hasonló kiváló eredményeket elérni, keresse fel standunkat a Techference konferencián, hogy az Év Vállalkozója lehessen!

Emberfejlesztés