Mobil kórtermet alakított ki a Continest Ugandában

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával egyedi, mobil egészségügyi ellátóközpontot telepített Ugandába az összecsukható konténereket fejlesztő Continest Technologies Zrt. A Continest összesen 6 darab összecsukható konténerből alakított ki egy 10 ágyas, multifunkcionális mobil kórtermet, illetve egy 2 ágyas izolációs szobát, amely összesen 12 embernek tud egyidőben ellátást nyújtani. A kelet-afrikai országban kialakított mobil kórterem a magyarországi és angliai medikai infrastruktúra projekteket követően a Continest tavaly ősszel létrejött saját medikai ágának, a ContiMednek az eddigi legjelentősebb fejlesztése. Az ugandai Sorotiban kialakított létesítmény célja, hogy támogassa a helyi kórház kapacitásbővítését és az egészségügyi ellátást az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) közreműködésével.

Mobil egészségügyi ellátóközpontot alakított ki Kelet-Afrikában a Continest Technologies Zrt. medikai igényeket kiszolgáló üzletága, a ContiMed. Az október 23-i nemzeti ünnepünkön felépített és átadott egyedi módon kialakított mobil kórtermet és izolációs szobát az Ugandai Köztársaságban használják majd a kórházi kapacitások bővítéseként. A nemzetközi fejlesztési projekt a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően, illetve a WHO közreműködésével valósult meg.

A Continest 6 darab CM20-as típusú, összecsukható konténerből alakított ki egy modern, 10 ágyas mobil kórtermet, illetve egy 2 ágyas izolációs szobát, amelyek alkalmasak a fekvőbeteg-ellátásra. A modularitásnak és skálázhatóságnak köszönhetően a legyártott egységekből más egészségügyi ellátásra alkalmas mobil infrastruktúra is kialakítható, mint például járóbetegközpont, laboratórium, elsősegélynyújtó központ, mintavételi- és oltópont.

- Hirdetés -

A vállalat az ellátóközpont kialakítása során felmerült egyedi igényekre is megoldást talált, így például speciális önfertőtlenítő, ezüstionizált padlózatot kaptak a konténerek, illetve erősebb fényforrásokat és szélesebb ajtókat használtak a mobil kórtermekben. Az egységek kialakítása során a Continestnek különösen figyelnie kellett az Ugandában jellemző környezeti adottságokra is, ezért a konténerek sarkait és lábazatát is át kellett alakítani, hogy a speciális szigetelésnek köszönhetően a betegek védve legyenek a rovaroktól.

A székesfehérvári új Continest gyárban készült mobil egészségügyi ellátóközpont az ideiglenes infrastruktúrát fejlesztő Continest cég tavaly ősszel létrejött medikai platformja, a ContiMed fejlesztésének keretében valósult meg, amely egyben az üzletág jövőbeni termékeinek prototípusaként is szolgál. A Continest az átalakuló egészségügy támasztotta új medikai igényekre is reagálva alapította meg az orvosi konténer infrastruktúrát kínáló ContiMed üzletágát, amely a legkülönfélébb mobil egészségügyi infrastruktúrát igénylő helyzetekre kínál megoldást, valamint alternatív lehetőséget biztosít a kapacitás nehézségekkel küzdő egészségügyi intézmények számára.

„A Continest konténerei számos szegmensben használhatók a multifunkcionalitásukból adódóan, így az egészségügy területén is, ahol különösen nagy szükség van az ideiglenes infrastruktúrára. A mobilitás ma már számos iparágban kulcsfontosságú, az egészségügyi infrastrukturális megoldásokat tekintve pedig elengedhetetlen, hiszen sok esetben oda kell vinni a megfelelő ellátást, ahol erre szükség van. Az Ugandában létrehozott ellátóegység is azt hivatott támogatni, hogy minél többen részesülhessenek megfelelő egészségügyi ellátásban.” – mondta el Dallos Krisztián, a ContiMed üzletág vezetője az ugandai Sorotiban felépült mobil kórterem kapcsán.

Continest Technologies Zrt.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet