- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mostantól az OSM raktáraiban is robotok válogatják a csomagokat

- Hirdetés -

A logisztikai világcégnek az Ambi Robotics szállítja be a csomagválogató rendszereket, és egy négyéves robot-as-a-service (RaaS) megállapodás keretében először az OSM Worldwide atlantai, chicagói és Las Vegas-i raktáraiban telepíti a robotokat – adta hírül a The Robot Report.

Az AmbiSort A-sorozat egy konfigurálható robotválogató rendszer, amely gépi tanulással alkalmazkodik a különbözőféle csomagokhoz – például polizsákokhoz, lapos csomagokhoz és dobozokhoz, és előkészíti azokat az utolsó mérföldes postai kézbesítésre. A rendszerek modulárisak, és úgy konfigurálhatók, hogy a csomagokat gördülő tárolón keresztül vagy szállítószalaggal működő automatizált indukciós rendszerrel fogadják.

Az AmbiSort az AmbiOS-szal, a vállalat saját fejlesztésű operációs rendszerével működik, ami szimulációból valóságba (Sim2Real) mutató mesterséges intelligenciát használ. Az AmbiOS a Berkeley Egyetemen kifejlesztett The Dexterity Network (Dex-Net) projektre, vagyis a mély neurális hálózatok képzésének automatizálására épül – olyannyira, hogy a Dex-Net alkotói közül sokan már az Ambi Roboticsnál dolgoznak. A hálózat feladata az, hogy javítsa a robotok képességét a különböző tárgyak megragadására.

A cég közlése szerint az AmbiSort rendszereket szimulációban fogják kiképezni a raktári munkára, mivel így a hagyományos, fizikai valóságban történő eljárásoknál tízezerszer gyorsabban taníthatják be őket.

 „Az OSM Worldwide-nál mindig keressük a módját annak, hogy hogyan javíthatjuk a válogatási és szállítási műveleteket, így örömmel dolgozunk együtt az Ambi Robotics-szal, hiszen a legmodernebb technológiát adják a raktári munkatársaink kezébe” – méltatta új partnerüket James Kelley, az OSM Worldwide elnöke. „Az AmbiSort A-sorozatú rendszereivel javíthatjuk az e-kereskedelmi ügyfeleinknek szánt rendelések pontosságát és sebességét, miközben a növekvő csomagkereslet közepette növelhetjük a raktári dolgozóink hatékonyságát és biztonságát.”

Az Ambi közölte, hogy robotizált szortírozó rendszereit már több mint 13 városban használják az Egyesült Államokban, de nemrég aláírtak egy 23 millió dolláros bővítési szerződést másik globális partnerükkel, a Pitney Bowes-szal is: nekik további raktárhelyszínekre telepítenek AmbiSort rendszereket.

Gábor János, NEW technology

Akár ez is tetszhet