Mutatjuk, melyik a Big Kaiser jelenlegi legkisebb fúrófeje

A Big Kaiser vállalatnál, az EWN Smart Damper családjában debütált két, kisebb méretű precíziós fúrófej, amelyek a gyártó ígérete szerint kiküszöbölik a rezgéseket mélyfuratok simításakor.

A Big Kaiser Precision Tooling bemutatott két, kisebb méretű precíziós fúrófejet az EWN Smart Damper családban, amelyek a szabadalmazott csillapítórendszerüknek köszönhetően kiküszöbölik a rezgéseket mélyfuratok simításakor. Ez az első alkalom, hogy az EWN Smart Damper elérhető 32 milliméternél kisebb átmérővel, egészen pontosan 20 milliméterrel. A CK1 fúrófej hossza 100 milliméter, a CK2-é 125 milliméter.

A Big Kaiser moduláris CK/CKB rendszere sokféle hosszúságú szerszámkombinációt tesz lehetővé, akár az átmérő tízszeresét is. S a gyártó ígérete szerint gyakorlatilag bármelyik, fontos főorsóhomlokhoz hozzá lehet illeszteni. Mindegyik típus alkalmas szerszámon keresztüli hűtésre, és fejenként háromféle lapkatartó beszerelésére alkalmas. Az EWN analóg fejet egy 0.0005″ osztáspontosságú nóniusszal lehet beállítani (0.0001″ tolómérő nóniusszal).

- Hirdetés -

A Smart Damper integrált kialakítása miatt rövidebb a távolság a csillapító mechanizmus és a forgácsolóél (a rezgésforrás) között. Ez jobb csillapítást eredményez, minimális zajjal, illetve rezgéssel, így a Big Kaiser szerint ez végső soron jobb felületi érdességet, valamint forgácseltávolítást jelent.

Modern Machine Shop / NEW technology magazin
A cikk eredetileg a NEW technology magazin 2. számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet