Művészi robotkar-installáció Tokióban

Az olimpiai játékokhoz kapcsolódva épített ipari robotokból álló művet a brit Jason Bruges. Az Ueno parkban elhelyezett, folyamatos mozgásban lévő alkotást az Intralink Group támogatásával mutatták be, „Konstans kertészek” címmel. A robotkarok egy en kavicságyba rajzolnak sportolókat szimbolizáló mintázatokat.

„A műhöz a hagyományos zen kertből és a minden mozdulatukat tökéletesítő sportolókból merítettem ihletet”, árulta el Bruges. „Olyan ipari robotokat használtam, amelyek kiszolgálták az élettartamukat egy gyárban. Ez a gépek mindennapi életünkre gyakorolt hatására hívja fel a figyelmet, és kezdeményezi, hogy a robotika új narratíva részévé váljon: legyen hangsúlyosabb a bennük rejlő felfedező kreativitás.”

- Hirdetés -

Az Ázsiában európai szoftverfejlesztőként terjeszkedő Intralink kapcsolatteremtési lehetőségként tekint az installáció támogatására. A művész szerint az ő ambícióikat is remekül tükrözi az olimpiával párhuzamosan futó Tokió Fesztiválon bemutatott alkotás. Az összművészeti rendezvénysorozat a művészetet, a világzenét, a színházat és a táncot helyezi a középpontba, és nemzetközi összefogással jött létre.

Gábor János, Okosipar.hu
(Forrás: eeNews Europe, Intralink Group)

Akár ez is tetszhet