Nagy dobással érkezik a Lenovo: itt az első AI-által finomhangolt, integrált folyadékhűtéses gaming laptop

Elképesztő technikai újítással indítja az őszt a Lenovo™ a Lenovo Legion™ 9i (16″, 8) csúcsmodelljével, amely a Lenovo Legion ökoszisztémában – és a világon – az első 16 hüvelykes, önálló folyadékhűtéses rendszerrel1 ellátott játékra alkalmas laptop. Az eszközt gamereknek, valamint olyan alkotóknak tervezték, akiknek jól jön, ha a táskájukban elfér egy teljes stúdió. A Lenovo Legion kínálat új termékei Magyarországon várhatóan 2024 első negyedévében válnak elérhetővé.

A vadiúj Lenovo Legion 9i a Lenovo Legion termékcsalád csúcsa. A kínálat magában foglalja a versenyszellemmel rendelkező gamerek kedvencét, a Lenovo Legion Pro sorozatot, a mobilitást kedvelőknek szánt Lenovo Legion Slim sorozatot, valamint kijelzőket és perifériákat is. A különleges AI-által finomhangolt, integrált folyadékhűtéssel rendelkező Lenovo Legion 9i (16″, 8) mellett szintén ma jelentették be a Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB700 és GB400 hátizsákokat is, amelyekkel a játékosok választhatnak a vékony dizájn és könnyű mozgathatóság, valamint az extra tárolóhely között anélkül, hogy kockáztatnák laptopjuk épségét.

„A Lenovo Legion 9i (16″, 8) bemutatása a legújabb csúcspont a Legion kollekció játékra szánt laptopjainak innovációjában. A Lenovo Legion 9i az első olyan laptop, amely integrált folyadékhűtéses rendszerrel és hardveres AI chip tuninggal rendelkezik. A szénszállal megerősített A-burkolat nem csak egyedi megjelenést kínál minden egyes eszköznek, de könnyebbé is teszi a készülékeket mindazoknak a gamereknek és alkotóknak, akik csak a legjobbal érik be” – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és a Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group általános igazgatója. „A játékmegoldások tervezésekor folyamatosan a saját határainkat feszegetjük. A Lenovo Legion 9i (16″, 8) új mércét állított fel számunkra, és izgatottan várjuk, a jövőben megfeleljünk ennek – és túl is szárnyaljuk azt – tette hozzá.”

- Hirdetés -

Lenovo Legion 9i a jövő szolgálatában (16”, 8) szénszállal megerősített fedéllel és integrált folyadékhűtéssel

A Lenovo Legion 9i (16″, 8) új szintre emeli a luxust a gaming laptopok terén. A 13. generációs Intel® Core™ i9-13980HX processzortól kezdve egészen az NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 laptop GPU-ig, és akár 64 GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM vagy egy villámgyors 32 GB Overclocked 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM memóriával érkezik, a laptop figyelemre méltó hardverrel felszerelt. A Lenovo Legion 9i kiemelkedő teljesítményét azonban leginkább az mutatja meg, ahogyan ezeknek a processzoroknak a teljesítménye kibontakozik.

A Legion Coldfront integrált folyadékhűtő rendszer – ami a maga nemében első a világon egy 16″-os gaming laptopon1 – lehetővé teszi, hogy a Lenovo Legion 9i (16″, 8) maximum 230 W TDP teljesítményt adjon le, miközben a súlya mindössze 2,56 kg. A Cooler Masterrel közösen tervezett rendszer a GPU VRAM felett fut, hogy extrém játékmenetek során kezelje a hőt, és bekapcsol, amikor a GPU eléri a 84°C-ot, hogy visszahűtse azt. Az AI-hangolt, háromventilátoros léghűtő rendszerrel és a 6333 egyedi beszívónyílással párosítva a Lenovo Legion 9i (16″, 8) még a legkimerítőbb játék- és tartalomkészítési munkamenetek során is hűvös marad. Az egyedi folyadékhűtésből adódó súlytöbblet befogadására a Lenovo mérnökeinek egy innovatív, új, szénszállal megerősített lemezből készült A-burkolatot kellett tervezniük, amely nem csak súlyt takarít meg, de a gyártási eljárásnak köszönhetően minden Lenovo Legion 9i saját, egyedi mintázattal rendelkezik.

A Lenovo Legion 9i extra teljesítménye az akár 16:10-es Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED kijelzőn kel életre, 165 Hz-es változó képfrissítési frekvenciával. Az alkotók az előre telepített X-Rite szoftverben válthatnak a DCI-P3 és az sRBG színterek között a kijelző egységenkénti gyári színkalibrációjának köszönhetően. A 94%-os képernyő-test arányú Mini-LED kijelző lélegzetelállítóan hatalmas, éles képi megjelenítést jelent a játékosok és a tartalomkészítők számára egyaránt, és az akár 2 TB PCIe (Gen 4) SSD-tárhely2 segítségével bőséges hely áll rendelkezésre ahhoz, hogy belemerülhessünk a számtalan gyönyörű játékba.

Ez az élmény a Lenovo Legion 9i (16″, 8) által kínált luxus egyik legfontosabb tényezője. A Lenovo LA-2 AI chip Smart FPS funkciója közvetlenül kapcsolódik a kijelzőhöz, hogy nyomon kövesse a másodpercenkénti képkockasebességet, és automatikusan beállítsa a GPU és a CPU teljesítményét, így biztosítva a maximális FPS-t a játék forgatókönyvétől függetlenül. A Lenovo LA-2 AI chip a képernyőn megjelenő vizuális elemekkel szinkronizálja a Legion Spectrum RGB-t a billentyűzet és az alsó borítás körüli csíkokban, a felső borítás Legion szóvédjegyén és az RGB Lenovo TrueStrike billentyűzeten is – így a játékos valóban belemerül a képernyőn megjelenő élménybe. Továbbá a Tobii Horizon szoftver felszerelés nélküli fejkövetést biztosít, amely a játékosoknak még további elmélyülést biztosít kedvenc játékaikhoz. Ha pedig indulni kell, a Lenovo Legion 9i (16″, 8) 99,99 Whr kapacitású akkumulátorával mindig készen áll. Az akkumulátor a mellékelt 330 W-os Slim adapteren vagy a 140 W-os Type-C® Power adapteren keresztül egyaránt tölthető3mindkettő megtalálható a dobozban. A Wi-Fi 7 és a Bluetooth 5.3 csatlakozást pedig a MediaTek Filogic 380 Wi-Fi kártya biztosítja, akár 6,5 Gbps vezeték nélküli sebességgel.

A Lenovo Legion termékcsalád többi laptopjához hasonlóan a Lenovo Legion 9i is Windows 11 operációs rendszerrel, valamint 3 hónapos Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel5,6 érkezik, így a gamerek már az első pillanattól kezdve több száz kiváló minőségű játékot élvezhetnek. A Nahimic by SteelSeries extra előnyt biztosít a játékokban a magával ragadó 3D hangzás révén, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok tisztábban hallják a csapattársakat, miközben növeli a térérzékelést, amely kulcsfontosságú a ranglisták vezetéséhez. A streamelő játékosok értékelni fogják a könnyen beállítható hangszínvezérlést, így a fókusz ott marad, ahol lennie kell – a győzelmen.

A Lenovo Vantage szoftveralkalmazás további, mindenre kiterjedő eszközkészletet kínál, beleértve a valós idejű teljesítményt mutató műszerfalat, az overclocking vezérlését, valamint az intelligens ventilátorvezérlést egy új, egyéni ventilátor üzemmóddal, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy minden előnyt kiharcoljanak a versenytársakkal szemben. Szintén elérhető minden Lenovo Legion készülékhez a Legion Arena, amely a több platformról származó saját játékokat konszolidálja, így a játékosok egy helyről kereshetik a teljes könyvtárukat, hogy gyorsan megtalálják a kívánt játékot. A Lenovo Premium Care támogatás7 is elérhető azok számára, akik szeretnének hozzáférni a fejlett technikai támogatáshoz, amely helyben nyújtott támogatást és preventív PC-állapotellenőrzést kínál.

Forrás: Lenovo
Vidd magaddal a játékot: Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB700 és GB400

A Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB700 és a Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB400 egyaránt védelmet nyújt a Lenovo Legion ökoszisztémába tartozó laptopok és kiegészítők számára – személyre szabottabb választást kínálva a felhasználó preferenciái alapján. A 20 literes Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB700 négy ütközővédővel van felszerelve a PC rekeszben és PU bevonatú külsővel a páratlan védelem érdekében. A fő rekesz teljes mértékben testre szabható. Emellett 12 zseb is található benne – ebből három rejtett a nagyobb biztonság érdekében – a felszerelések, kiegészítők, töltők és további eszközök tárolására. A háton található X alakú csomagtartó pántok és a vállpántok fényvisszaverő szegélyei kényelmet, komfortot és biztonságot kölcsönöznek a stílusos táskának.

A Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB400 olyan játékosoknak készült, akik szeretnek kényelmesen utazni. A 18 literes hátizsák lopásgátló mágneszárral, X-alakú csomaghevederekkel és teljesen cipzározható rekesszel rendelkezik, így könnyen hozzáférhető a dedikált 16 hüvelykes laptophüvely, valamint a táblagépek vagy kézi mobil játékeszközök, például az újonnan bejelentett Lenovo Legion Go számára is található rajta egy zseb. Ezen felül a táskában külön cipzáras zseb szolgál a hálózati adapter tárolására, valamint két zseb az extra játékperifériák számára.

Árak és elérhetőség8:
  • A Lenovo Legion 9i Intel processzorral rendelkező verziója Magyarországon várhatóan 2024 első negyedévében lesz elérhető. 8
  • A Lenovo Legion 16” GB700 Gaming hátizsák várhatóan Magyarországon várhatóan 2024 első negyedévében lesz elérhető. 8
  • A Lenovo Legion 16” GB400 Gaming hátizsák várhatóan Magyarországon várhatóan 2024 első negyedévében lesz elérhető.

Lenovo

- Hirdetés -