Nagy felbontású röntgenfelvétel 5G-n

A távdiagnosztika az egyik kiemelt terület, amelyet az 5G hálózat pontosabbá és gyorsabbá tesz. A vezeték nélküli kapcsolattal a teljes munkafolyamat megváltozik, egyszerűvé és intuitívvá válik.

Magyarországon 2020. november 24-én adott hírt az MTI arról, hogy Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója hazánkban először továbbított nagy felbontású röntgenfelvételt 5G hálózaton keresztül.

Gyorsan érkezik a célba

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az egészségügyi képalkotó eszközökkel készült leletek gyors és hatékony orvosi kiértékelése válik lehetővé, és ezzel elkerülhető, hogy külső adathordozón kelljen tárolni és egyik helyről a másikra eljuttatni a dokumentumokat. Ha az egészségügyről van szó, akkor néhány perc is létfontosságú lehet. A felvételek nagy sebességgel a röntgengépről a leletet készítő állomásra érkeznek, így hamarabb elemzik őket, korábban kiszűrhetők a súlyos esetek.

Koronavírus idején kifejezetten hasznos
- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mikor, ha nem most a legaktuálisabb a fertőző személyek kiszűrése? Egy folyamatban lévő kutatás valóra válthatja ezt az elképzelést. A könnyen telepíthető és fertőtleníthető, gyors diagnosztikai eszközt akár válságövezetben vagy konténerkórházban is alkalmazhatják. Az 5G segítségével a nagyméretű adatokat gyorsan továbbítják a berendezésről a szakemberekhez.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -