Nagy sebességet és tartósságot biztosító új technológia

Egyre nagyobb a piaci kereslet a megmunkálási hatékonyság növelése és a nagyobb forgácsolási sebességek iránt. Továbbá szintén nő a nagy szilárdságú anyagok használata, amelyek nagy kopásállóságú forgácsolószerszámokat igényelnek. A nagy kopásállóságú forgácsolószerszámok azonban általában hajlamosak az élkitöredezésre és az instabilitásra. Az igények kielégítése érdekében a Mitsubishi Materials kifejlesztette az új, CVD-bevonatú MC6115 minőséget acél esztergáláshoz, amely alkalmas a nagy sebességű megmunkálásra, kiváló vágóél stabilitást mellett.

Az MC6115 nagy keménységű alapanyaggal és új, vastag Al2O3 külső bevonattal rendelkezik, ami jobb kopásállóságot biztosít magas hőmérsékleteken. A Super TOUGH-GRIP technológiának köszönhetően a bevonat jobb lehámlási ellenállással és kiváló stabilitással rendelkezik, amely felülmúlhatatlan tapadást biztosít az Al2O3 és a TiCN bevonatrétegek között.

Szuper nanostruktúra-technológia

- Hirdetés -

Az Al2O3 bevonat egyedülálló kristályszerkezetét a hagyományos nanostruktúra-technológia továbbfejlesztésével érték el. Ezek a technológiai fejlesztések egyaránt növelik a kopásállóságot és a szerszám élettartamát.

A kopás és a hirtelen törés megelőzése

Az instabil forgácsolás során fellépő dinamikus igénybevétel következtében kialakuló repedések a bevonat maradófeszültségének csökkentésével előzhetőek meg. Az MC6115 bevonatában 80%-kal kevesebb a maradófeszültség a hagyományos CVD-bevonatokhoz képest. Amikor megmunkálás közben repedések keletkeznek a bevonat felületén, azok a bevonaton keresztül bejutnak az alap keményfémbe, a bevonatban lévő nagy maradófeszültség miatt. Ez a hirtelen lapkatörés egyik fő kiváltó oka. Az MC6115 bevonata sokkal kisebb maradófeszültséggel rendelkezik, mint a hagyományos CVD-bevonatok, mivel a felületkezelés eloszlatja a megmunkálás során fellépő dinamikus igénybevételt, és védi a hirtelen töréstől.

Új lehetőségek

Az erős alapkeményfém és a kopásálló bevonat ötvözete nagy teljesítményt biztosít, így az acélesztergálási alkalmazások szélesebb körét teszi lehetővé 480 m/perc forgácsolási sebességig (Vc).

A lapkák aranyszínben készülnek a használt élek könnyebb meghatározása érdekében. 6 negatív geometriával, 11 különböző forgácstörővel érhetők el: CNMG, DNMG, SNMG, TNMG, VNMG és WNMG.

Lovász Kft.

Akár ez is tetszhet