Nagy sikerrel és még nagyobb területtel zárt az idei Innoelectro elektronikai szakkiállítás!

A MELT a Budapesti Olimpiai Központ A-csarnokában tartotta idén április 23–25-ig éves nagy rendezvényét, melyen 29 országból, 2497 szakembert látott vendégül, több mint 600 cég képviseletében. Az előző évihez képest ez 42%-os növekedést jelent.

A 78 kiállító standja összesen 1461 m2-t foglalt el a 3578 m2-es kiállítói területen, amely duplája a tavalyinak. A Magyarországi Elektronikai Társaság 3 napos rendezvényének két konferencia helyszínén 54 előadás és 3 kerekasztal beszélgetés hangzott el. A gazdag szakmai programot a MELT Diák Forrasztási versenye, valamint az IPC Kézi Forrasztási versenye színesítette.

Mindezt az InnoElectro társrendezvénye az IOT LIVE SHOW és megoldás-szállítók versenye egészítette ki további 700 m2-es területen, 21 kiállítóval. A kiállításon ünnepelte a MELT két tagvállalata is kerek születésnapját, a Danutek 20, míg a Microsolder 30 éves fennállását.

- Hirdetés -

Díjazzuk az Innovációt!

A MELT immár második alkalommal ítélte oda a kiállításon az InnoElectro-nagydíjat. A szakmai zsűri tagjai Dr. Kazi Károly a MELT elnöke, Dr. Ábrahám László, a SENSIRION Kft. vezetője, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke, és Dr. Pap László, professor emeritus, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar.

Az elismert szakemberekből álló grémium 2024-ben az InnoElectro-nagydíjat az InterElectronic Hungary Kft.-nek ítélte oda. A díjnyertes termék az Europlacer ATOM ii-A2 multifunkciós alkatrészbeültetőgép. A második helyen a Phoenix Contact Single Pair Ethernet (SPE) megoldása végzett, míg a harmadik helyezést az Endich Bauelemente kapta: Elemes táplálású, nagy kiterjedésű ad-hoc WLAN okosszenzor hálózati ökoszisztéma fejlesztése saját végpontokkal, átjáróval és felhőszolgáltatással megoldásával.

Innoelectro / Okosipar.hu