Nagy ugrás előtt áll a raktári robotok vezeték nélküli töltése

Az elektromos járművek vezeték nélküli töltését innováló WiTricity licencmegállapodást kötött az ipari alkalmazásokhoz vezeték nélküli tápegységeket kínáló Wiferionnal. Az együttműködés mérföldkövet jelenthet az önvezető járművek és autonóm mobil robotkarok töltésében – véli a The Robot Report.

„Örülünk, hogy a Wiferion csatlakozik a többi licenctulajdonoshoz, hogy tovább bővítsük a vezeték nélküli töltés lehetőségeit” – mondta Alex Gruzen, a WiTricity vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk rá, hogy úttörő technológiánk elősegíti az ipari automatizálás jövőjét, és alig várjuk, hogy a Wiferionnal együttműködve fel is gyorsítsuk az iparág növekedését.”

A Wiferion érintésmentes, induktív töltőrendszerei ipari járműflottákat látnak el energiával – feszültségtől, áramerősségtől vagy akkumulátortípustól függetlenül, és most ezt a technológiát gondolhatják tovább a WiTricity segítségével.

- Hirdetés -

„Az etaLINK vezeték nélküli töltési megoldással már ma is mobil robotok ezreit látjuk el energiával világszerte. A WiTricity portfóliójához való hozzáférés lehetővé teszi számunkra, hogy tovább erősítsük az értékláncunkat, és felgyorsítsuk a vezeték nélküli töltés alkalmazását az ipari automatizálásban” – érvelt a megállapodás mellett Florian Reiners, a Wiferion vezérigazgatója. „Nagyon várjuk, hogy a WiTricityvel közös küldetésünk során fejlesszük az elektromos gazdálkodást, és létrehozzunk egy új szabványt vezeték nélküli töltődő alkalmazásokra.”

A Wiferion rendszerét eddig több mint 100 különböző járműbe integrálták, és ezekből legalább ötezret már értékesítettek is – többek között az összes vezető európai autógyártó üzemei számára.

Gábor János, NEW technology

Akár ez is tetszhet