Nagyobb vágási kapacitás a MAZAK 10,0 kW-os lézerével

Az egyre növekvő nagy teljesítményű lézervágási igények kielégítésére a Yamazaki Mazak most egy új, 10,0kW-osra növelt teljesítményű modellel egészítette ki legnépszerűbb lézervágó gépcsaládját. Az új OPTIPLEX 3015 FIBER III 10,0kW a tavalyi Blechexpo-n is kiállításra került.

A 10,0 kW-os gépek ultra-magas vágási sebességet biztosítanak a lézer felhasználóknak közepes vastagságú anyagok megmunkálása esetén, ezen felül pedig még a legfinomabb anyagvastagságok és a fokozottan tükröződő anyagok vágására is képesek. A 10,0kW-os 3015 FIBER III verzió akár 1525 mm x 3000 mm-es lemezek megmunkálására is alkalmas. A sorozat másik modellje, az OPTIPLEX 4020 FIBER III 10,0kW pedig 2000 mm x 4000 mm-es anyagok vágásához ideális választás.

Az elődeivel összevetve jelentős ciklusidő csökkenést biztosító új modell a fiber technológiából adódó alacsonyabb üzemeltetési költségekkel rendelkezik, ami a kb. 80%-os oszcillátor energia-igény csökkenésnek és a CO2 lézerekhez képesti 100%-kal kevesebb vágógáz fogyasztásnak köszönhető.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A gépet ±0,05mm /500mm-es X- és Y-tengelyi, valamint ±0,01 mm /100mm-es Z-tengelyi pozicionálási pontosság jellemzi. Mindemellett a berendezés rendkívüli, ±0,03 mm-es ismétlési pontosságot is biztosít az X-, Y- és Z-tengelyeken egyaránt, 170m/perces X-, és Y-tengely valamint Z-tengely szimultán gyorsjárati sebességének köszönhetően pedig a fokozott termelékenység is garantált.

A 3015 FIBER III több egyedi Intelligens Beállítási Funkcióval rendelkezik, mint például az automatikus fúvóka csere, vagy az automatikus fókusz érzékelés és pozicionálás, ezzel is optimalizálva a vágási teljesítményt az egyszerű kezelhetőség mellett.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A gépen a Mazak számos Intelligens Felügyelet Funkciója is megtalálható, mint például az átlyukasztás-, plazma-, és beégés érzékelés. Továbbá olyan Intelligens Vágási Funkciókkal is fel van szerelve, mint a Fine Power Ramping mód, ami megszünteti a nagy sebességű egyenes vagy sarokvágáskor jelentkező salakképződést; vagy a Flash Cut mód, ami a vágási idő javítása érdekében a tengelymozgások leállítása nélkül képes ki-, és bekapcsolni a lézernyalábot.

A 3015 FIBER III 10.0 kW lézermegmunkáló gépek a Mazak Multi-Control vágófejével vannak felszerelve, ami automatikus beállítási funkciójának köszönhetően optimális vágást tesz lehetővé vékony és vastag lemezeken egyaránt.

A gép könnyű vezérelhetőségét a MAZATROL PreviewG CNC biztosítja.

mazakeu.hu

- Hirdetés -