Négy lenyűgöző intralogisztikai innováció

A Swisslog az AutoStore-ral forradalmasította a helykihasználást: az átlagos terek akár negyedén elfér ugyanannyi áru, az autonóm robotoknak köszönhetően, amelyek a polcrendszer tetején száguldva gyűjtik össze a rendeléseket. A jövőbiztos kapacitás több mint önálló: megtanulja, hogy melyek a leggyakrabban igényelt termékek, és ezeket az építmény legfelső rekeszeiben tárolja, biztosítva a még gyorsabb kézbesítést. Takarékos is: a robotok mindössze 0,1 kW/h-s energiaigénye azt jelenti, hogy hat egység nem fogyaszt többet egy kenyérpirítónál.

Az IAM Roboticsnál készült önvezető robot, a Bolt bárhol telepíthető, és különböző felépítmények segítségével utólag is szerelhetők rá raklapok, raklapmozgatók, robotkarok. A térlátása 360 fokos, a sebessége 2 m/s (ami a dolgozók sétaidejének 75 százalékát takarítja meg), helyben körbefordul, teherbírása 300 kg, és egy feltöltéssel akár 20 órát dolgozik –ellentétben a hasonló eszközök 10-13 órás üzemidejével. Ha sok a munka, a feltöltésével sem kell vesződni: az akkumulátor tíz másodperc alatt cserélhető, és a robot futhat tovább.

Az A-MATE a K.Hartwall erőművésze: villáival egy tonnát is felemel, akár 1,1 méter magasra. Ez már pont elég az átlagos szállítószalagok vagy raklapállványok ki-berakodásához. Persze jó AMR-hez méltó módon 360 fokos fordulatra, objektumok kikerülésére, vészfékezésre is képes, a sebessége pedig állítható.

- Hirdetés -

A Magazino cipősdobozokra specializált mobil gyűjtőrobotja, a TORU főleg az e-kereskedelmet kiszolgáló raktárakban jön jól. Mesterséges intelligenciával, 3D kamerákkal és térszenzorokkal felszerelt kobot, ami oda-vissza szállítja a hasznos terhet, persze önállóan. Teljesítménye csak a pehelysúly kategóriában lenyűgöző: 16 darab, legfeljebb 390 x 290 x 145 mm-es dobozt, összesen pedig 5,8 kg-ot bír el.

A cikk a NEW technology magazin 5. számában jelent meg. Iratkozz fel és olvasd el Te is, digitálisan!

Akár ez is tetszhet