Nehezebb terepen is kézbesít az LG új robotja

A dél-koreai technológiai vállalat új önvezető csomagszállítója bel- és kültéri szállításra egyaránt alkalmas lesz. A gyártó szerint paradigmaváltó eszköze lehet a kontaktusmentes kézbesítéseknek, mert nem feltétlenül van szüksége ipari, raktári vagy városi környezetekre, kisimult út- és járdafelületekre ahhoz, hogy elvégezze a dolgát.

A nehezebb terepeken a társainál jobban boldogul, köszönhetően annak a tulajdonságának, hogy a kerekek közti távolságot önállóan képes kiigazítani, menet közben. Az egyenetlen talajon is magabiztos négykerekű robotra várhatón ételszállítást ugyanúgy rá fognak bízni, mint csomagkézbesítést.

Az LG tavaly télen már bemutatott egy ehhez hasonló kísérleti projektet, amelyben a „BaristaBot” kávét szervírozott a szöuli irodaház dolgozói számára. Néhány hónappal később ugyancsak a cégen belül kezdték el tesztelni a mosolygós CLOi-t – ezzel csomagkézbesítéseket hajtattak végre közeli raktárak és az LG Tudományparkban tartózkodó emberek között. Újabb innovációra készülnek a vendéglátásban is: összefogva az okoseszköz-applikációkat és okos reklámfelületeket fejlesztő Woowa Brothers-szel, valamint a Koreai Ipari Robot Fejlesztési Intézettel robotpincérek építésébe fogtak.

Az új csomagszállító eszköz tehát messze nem az egyetlen autonóm kézbesítési megoldás, amelyen az LG dolgozik. Ezt éppen az MIT docensével, Sangbae Kim professzorral közösen készítik, a cég bostoni robotikalaboratóriumában, és a tervek szerint év végén kezdődnek az éles tesztjei.

Gábor János, Okosipar.hu
(Forrás: Inbound Logistics)

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#